Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Fábián Bettina elmondta, pálinkával fertőtlenít a Szajna után

Állítása szerint koszosabb Szajnára számított.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy azt már megírtuk, Fábián Bettina remek teljesítményt nyújtva az ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók csütörtöki 10 kilométeres versenyében a párizsi olimpián. A 19 éves magyar versenyző teljesen elégedett az elért eredményével, ám mint mondta: nagyon megijedt az első körben, főleg azért, mert tudta, hogy mire kell számítani. „Kétszer edzettem a Dunában, és tudtam, hogy itt lesznek szakadások, lesz, ahol nehezen fogunk tudni úszni. A többi lány, úgy tűnik, nagyon meglepődött, mert elkezdtek verekedni már az elejétől fogva, és nem tudták, hogy nagyon tartalékolni kell az energiát” – idézte fel.

„Bár nagyon sokat kivett a sodrással szembeni úszás belőlem, szerintem jól reagáltam az iramváltásokra, és az, hogy szakadt a mezőny, csak még több motivációt adott ahhoz, hogy akkor érjük utol az előttünk lévő bolyt” – tette hozzá az Infostart szerint. Majd azzal folytatta: „Az utolsó két körben meg láttam, hogy hatan vagyunk elöl a mezőnyben, úgyhogy ezt már csak elbukni lehet. A végén még hajráztam egyet, így ötödiknek csaptam célba, de szerintem ez egy nagyon szép eredmény az első olimpiámon”. Főleg úgy, hogy nagyon jól kezelte ezt a nehéz pályát, ráadásul második legfiatalabbként állt helyt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

De a Szajna minőségére is kitért a magyar úszó, hiszen korábban a kórokozók magas szintje miatt mondták le az edzést, valamint a triatlonosok versenyét is halasztották. „Azt gondoltam, hogy koszosabb lesz a víz és a kezemet sem fogom látni, így készültem. Ehhez képest a mellettem úszók egész testét láttam, ami nagyon jó volt, mert nem kellett állandóan kifelé nézegetnem. Betett fejjel tudtam végig úszni, viszont nagyon sok vizet nyeltem, úgyhogy majd le kell fertőtleníteni pálinkával a következő fél órában, és reménykedem, hogy nem lesz baj” – magyarázta.

Megjegyezte: látott barna darabkákat úszni, de reméli, hogy csak rothadt növények voltak, nem pedig valami durvább. Csak hajnalban derült ki, hogy megtartják a versenyt, de a magyar olimpikon azt mondta, biztosak voltak abban, hogy nem lesz halasztás. „Úgy terveztük, hogy biztosan megszervezik a versenyt a Szajnában. Sajnos ez nem a sportolókról szól, hanem arról, hogy mi néz ki jól. Akármilyen a víz, nem hittük, hogy vissza kell aludni reggel” – fűzte hozzá Fábián Bettina, aki szerint sokat segített, hogy a Dunában készültek fel, mert így hozzászoktak a sodráshoz.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Vogel Soma részletesen elmondta, mire figyel az ötösök védésénél. Egyebek mellett arról is beszélt, hogy a csoportban nem ment úgy a játék, de utána összeültek, felálltak, és tudták, az egyenes kieséses szakaszban kell nagyot nyújtani. „Fél negyedet szédültem a sérülés után, majd próbáltam segíteni a csapatot” – tette hozzá. Majd arra utalt: őt személy szerint motiválta, hogy egy olimpián a többi magyar sportolóért is küzdenek, emellett a korábbi edzőkért, családtagokért.