Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,866 $

Randalírozás miatt letartóztatták a ma esti Dinamo Kijev – Rangers BL-mérkőzés két játékvezetőjét

Két lengyel játékvezető túlzott alkoholfogyasztás és vandalizmus miatt nem vehetett részt a Dinamo Kijev-Rangers BL-selejtező mérkőzésen.

...svg content...Fotó: A lengyel Bartosz Frankowski játékvezető a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem megfelelő magatartás mitt kénytelen volt lecserélni két lengyel játékvezetőt, akiket eredetileg a Dinamo Kijev és a Rangers FC közötti Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésre jelöltek ki.

A lengyel Bartos F. és Tomas M., akiket VAR (videóbíró) és AVAR (asszisztens videóbíró) pozíciókra jelöltek ki, a mérkőzés előtti este jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak Lubinban, a mérkőzés helyszínén. Már önmagában ez is probléma lett volna, azonban ittas állapotban több közlekedési jelzőtáblát is megrongáltak és egyéb károkat is okoztak, ami miatt a szövetség fegyelmi eljárást indít majd ellenük. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

A helyi rendőrség őrizetbe vette a két játékvezetőt, miután panasz érkezett ellenük, az alkoholszonda mérése pedig mindkét személy esetében jóval a megengedett feletti értéket mutatott.