Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,88 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
469,21 Ft
Bitcoin
63,502 $

Újabb nagy név távozott az MSZP-től

Őrsi Gergely már valóban nem tagja az MSZP-nek, ami az évek alatt rengeteget veszített az erejétől, és jelenleg is csak zuhan a mélybe.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Őrsi Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) II. kerületi polgármester a fővárosi járműcsereprogramról tartott sajtótájékoztatón a Széll Kálmán téren 2023. június 15-én. Az elmúlt évtizedek legjelentősebb fővárosi járműcsereprogramjának nevezte Budapest főpolgármestere azoknak a modern, CAF-típusú, spanyolországi gyártású villamosoknak a beszerzését, amelyek a budai vonalakon közlekednek majd. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy újabb nagy nevek hagyhatják el a z MSZP süllyedőnek tűnő hajóját. Ezúttal az egyik legnagyobb név, Őrsi Gergely távozott, aki azonban nem hagy fel a politikai pályájával, megőrzi a baloldali értékeket, és ezen a nyomvonalon halad tovább polgármesterként.

Egy közel 20 éves folyamat zárult le azzal, hogy Őrsi Gergely beadta az írásos lemondási nyilatkozatát, és végül kilépett a szebb napokat is megélt pártból, ami egykor kormányon is volt. Ma pedig az egyik leggyengébb baloldali párt, ahol súlyos problémákkal küzdenek. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

„2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként. Az elveim és a korábban vallott értékeim megmaradnak” – idézte az Index Őrsi Gergelyt, aki nem hirtelen távozott.

Nem volt szüksége egyeztetni a pár felső vezetésével, miután a végleges döntéséről már mindenki előtte tudott. Régóta tudták, hogy erre készül, és nem is marasztalták, így puszta formalitás volt a távozása. Nem volt már igazán haszna az MSZP-s tagságból sem, miután nem kapott tőlük támogatást a választásokon, önkéntesek segítették az újraválasztását.

Kiemelte, kilépése nem a párt elleni demonstratív kritika, és miután egy ideje nem vállalt fontos szerepet a párton belül, szerinte az MSZP nem szenved el azzal jelentős veszteséget, hogy végül kilépett.

Nagy bajba kerülhetnek a Google dolgozói, miután megpróbálták elrejteni üzeneteiket a nyomozók elől

Úgy tűnik, a Google szándékosan semmisített meg olyan szöveges bizonyítékokat, melyek rossz fényt vethettek volna a gigavállalatra.