Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

A DK bejelentette, nem indul etikai eljárás Gyurcsány Ferenc ellen

Mint az várható volt, elutasították az alapító Leel-Őssy Gábor beadványát, így nem indul etikai eljárás Gyurcsány Ferenc ellen a DK-n belül.

...svg content...Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc, aki nemrég árulónak nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, a DK elnöke marad. Magyar sem hagyta szó nélkül a történteket, de megnyugtatta a volt miniszterelnököt, nincs olyan terve, hogy átvegye a DK vezetését.

Leel-Őssy Gábor alapítóként ment neki Gyurcsánynak a választási kudarcot követően, ami nem volt elegendő arra, hogy a korábbi kormányfő lemondjon. Dobrev Klára szintén maradt a helyén, miközben olyan zuhanásba kezdett a DK, mely hosszú távon a párt fennállását is veszélyeztetheti, ha a 2026-os választások még nagyobb kudarccal érnek véget számukra. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Tekintve azt, hogy milyen erős a Tisza Párt, reális az esélye annak, hogy a DK történelmi mélypontot éljen meg, aminek a végén feltehetik maguknak a kérdést, hova tovább. Egy újabb súlyos csapás akár Gyurcsány és Dobrev politikai karrierjét is veszélybe sodorhatja, de most azon dolgoznak, hogy ismét erősebbé váljanak, ne veszítsenek több szavazót, ami a minimális elvárás.

A Demokratikus Koalíció Etikai Bizottsága megvizsgálta Leel-Őssy Gábor beadványát, amelyben etikai eljárást kezdeményezett a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc ellen. Az Etikai Bizottság azonban a beadvány tartalmát nem tekinti etikai ügynek, mert az abban megfogalmazottak nem etikai, hanem politikai jellegűek. Ezért a testület hatáskör hiányában a beadvánnyal nem tud foglalkozni – olvasható a közleményben.

Leel-Őssy Gábor ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik. Az Etikai Bizottság kezdeményezte, hogy a vele szembeni döntés jogerőssé válásáig Leel-Őssy Gábor párttagságát függesszék fel – tudhattuk meg a DK-tól, aminek minden bizonnyal az lesz a vége, hogy Leel-Őssy Gábort kiteszik a pártból.