Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,45 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
59,534 $

Meghökkentő módszerrel „védekezik” Észak-Korea a koronavírus ellen

Észak-Koreában hivatalosan még nem regisztráltak koronavírus-fertőzöttet, holott vélhetően a zárkózott országban is megjelent, elég csak arra gondolni, hogy a járvány kitörési helyének számító Kína a legnagyobb kereskedelmi partnerük.

Phenjan, 2015. július 7. A Rodong Sinmun címû észak-koreai pártlap által 2015. július 7-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un elsõ számú észak-koreai vezetõrõl, a Koreai Munkapárt elsõ titkára (k) látogatást tesz a phenjani növényi kutató intézetben, ahol többek között számítógép által vezérelt hidroponikus termesztés folyik, valamint az intézet otthont ad számos, ultra-modernnek nevezett biomérnöki kutatási létesítménynek. (MTI/EPA/Rodong Sinmun)
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Észak-Koreában hivatalosan még nem regisztráltak koronavírus-fertőzöttet, holott vélhetően a zárkózott országban is megjelent, elég csak arra gondolni, hogy a járvány kitörési helyének számító Kína a legnagyobb kereskedelmi partnerük.

Januárban azonban, amikor egyértelművé vált, hogy járvány van kibontakozóban Kínában, Phenjan döntött, és azonnal lezárták a határokat kereskedelmi partnerükkel. Az észak-koreai hatóságok azonban itt nem álltak meg: kiadták a határvédelemnek a parancsot, hogy bárkit lelőhetnek, aki megpróbál átkelni a határon. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Robert Abrams, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központ (CSIS) online előadásán számolt be arról, hogy Phenjan ezen felül egy két kilométeres ütközőzónát is létrehozott a kínai határnál, szintén a koronavírus behurcolásának elkerülése érdekében – számolt be róla a Sputnik News.

Abrams ugyanakkor hozzátette, ez az egész határlezárás végtelenül negatív hatással van a kommunista ország gazdaságára, mivel bezuhantak a kínai importok, amelyek lényegében mozgásban tartották az ország gazdaságát. Csak rontja az egyébként a pletykák szerint kilátástalan helyzetet, amelyet eredetileg az ország atomprogramja miatti szankciók idéztek elő.

Abrams úgy véli, az észak-koreai rezsim jelenleg most egyensúlyozni kényszerül, egyrészt az újjáépülés pályájára kell állítani az országot, amellett, hogy megbirkóznak a koronavírus jelentette kockázattal. A hatóságok elmondása szerint ugyanakkor a járványkezelés sikeres, hiszen egy regisztrált fertőzött sincs az országban, júliusban is csak egy „gyanús” esetről tettek emítést.

AZ AMERIKAI ELNÖKJELÖLT KAMPÁNYÁT HACKERTÁMADÁS ÉRTE, MÉGHOZZÁ ISMERŐS OLDALRÓL

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Videón az AS Roma elődöntős veresége a Bayern Leverkusen ellen

Megvoltak az olaszok lehetőségei, de azokkal nem tudtak élni a Bayer Leverkusen ellen az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén.