Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Molnár Áron: Kovács Richárdnak járna a bronzéremmel egyenértékű pénzjutalom

A színész is aláírta az ügyben indult petíciót.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Hámori Luca két győzelmet követően kikapott a női ökölvívótorna 66 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében az algériai Iman Helif ellen. Később a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bejelentette, hogy a pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre (azaz a sportoló nem közel 16 milliót, hanem több mint 31,3 millió forintot kap, ami igencsak jelentős összeg).

Ezen háborodott fel Kovács Richárd, aki a férfiak 63,5 kg-is súlycsoportjában ugyancsak az ötödik helyen zárt. A nyíregyháziak 26 éves, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese a tokiói bronzérmes ausztrál Harry Garside legyőzését követően többségi pontozással kapott ki a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes francia Sofiane Oumiha ellen – emlékeztet a 24.hu. Kovács pedig több okból sem vette jó néven a dolgot Hámorit illetően. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Egyebek mellett azért, mert nagy nevet győzött le, otthagyta az állását és hónapokon át nem látta a gyerekét. Egyúttal Kovács azt gondolja, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egy húzással szinte semmissé tette az ő bravúrját és ötödik helyezését, közleményében még az esetleges visszavonulást is megpendítette. „Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De az igazságtalanság igen!” – hangsúlyozta a sportoló.

De az ügyben már petíciót is indítottak „Kovács Richárd is kapja meg a bronz éremmel egyenértékű pénzjutalmat!” címen. Minderre Molnár Áron úgy reagált az Instagram-oldalán: „Én alá is írtam a petíciót, hogy kapja meg…”. A színész egyébként a sportot közelebbről ismeri, miután a Sztárbox előző évadában a végső győzelemig jutott – jegyzik meg a cikkben. De korábban azt is megírtuk, hogy Hámori Luca ellenfelét nem érdeklik a vélemények, aranyérmet akar Párizsban.

Iman Helif interjút adott Hámori Luca legyőzését követően a párizsi olimpián, aminek egyértelmű favoritja, fizikálisan nincs nála erősebb a női mezőnyben. Az interjú során pedig egyebek mellett arról is szót ejtett, hogy nehezen érintette, hogy a családja nem lehetett ott vele karrierje legfontosabb eseményén, más emberek véleménye egyáltalán nem érdekli. „Éremért jöttem ide, és éremért versenyezni. Azért fogok versenyezni, hogy fejlődjek és jobbá váljak” – szögezte le akkor.