Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

38-ra emelkedett a kínai hídomlás áldozatainak száma

A kínai Senhszi tartományban történt hídösszeomlás halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett, miközben 24 személyt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

...svg content...Fotó: Részlegesen leomlott autópályahíd az északnyugat-kínai Sanglo város közelében 2024. július 20-án. A baleset következtében legkevesebb 11 ember életét vesztette, harminc embert és mintegy húsz autót még keresnek. MTI/EPA/Hszinhua
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A kínai állami tévé pénteki jelentése szerint a július 19-én bekövetkezett katasztrófa során egy autópálya-híd részleges összeomlása miatt több mint két tucat jármű zuhant a sebes folyóba. Az eset óta eltelt két hétben a mentőcsapatok kilométereken át kutattak az áldozatok után a folyó mentén.

A baleset helyszínén az azt megelőző napokban heves esőzések voltak tapasztalhatók, a Xinhua hírügynökség által közzétett felvételen pedig látható, ahogy a híd egy szakasza közel 90 fokos szögben meghajlott és a zavaros, barna vízbe zuhant. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az ország az elmúlt évtizedekben gyors ütemben építette ki infrastruktúráját, ami most kérdéseket vet fel annak minőségével kapcsolatban, főleg, hogy májusban egy hasonló összeomlás Kuangtung tartományban 36 ember életét követelte.

A klímaváltozás által felerősített esőzések Ázsia-szerte földcsuszamlásokat és áradásokat okoztak, a Gaemi tájfun pedig 48 halálos áldozatot követelt Hunan tartományban, miután trópusi viharrá gyengült.

A szélsőséges időjárási események növekvő gyakorisága komoly kihívás elé állítja Kínát, ráadásul a negatív hangok is egyre inkább felerősödnek. Az ország gazdasági növekedésének lassulása miatt egyes vélemények szerint ugyanis az infrastruktúra-fejlesztések során kompromisszumokat kötnek, ami a minőség és a biztonság rovására mehet.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.