Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Horváth Lajos Ottó maradandó sérüléseket szenvedett a Nemzeti Színházban

Olyan szinten roncsolódott Horváth Lajos Ottó végtagja a Nemzeti Színházban elszenvedett balesetben, hogy az már soha nem lesz a régi.

...svg content...Fotó: Horváth Lajos Ottó színművész a Nemzeti Színház 2023/24-es évadáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2023. május 26-án. MTI/Hegedüs Róbert
Style

Szabó Kata

Szerkesztő

Tavaly novemberben történt a súlyos baleset, aminek Horváth Lajos Ottó volt az egyik főszereplője. Nagy botrány kerekedett az ügyből, és azóta sincs teljes egyetértés a felek között, főként a kártérítés összege kapcsán.

A Vidnyánszky Attila által rendezett Rómeó és Júlia című előadás díszletében zuhant több métert Horváth Lajos Ottó, kezében Szász Júliával. Végül az a döntés született, hogy mindketten felmondanak a társulatnál, így két nagy nevet vesztett el a színház. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Horváth Lajos Ottó és ügyvédei igazságügyi orvos-szakvélemény elkészítését kérvényezték, mely megállapította, bár a súlyos baleset óta nem telt el egy év, már ezen szakaszban kijelenthető, hogy a színész olyan sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot eredményeztek – tudhattuk meg a Blikktől.

A Népszava azt írja, a Blikk úgy tudja, hogy a szakvéleményben foglaltak szerint a művész jobb kezét több órán át műtötték. Az esés következtében az egyik reflektorba tenyerelt, az okozhatta a maradandó sérüléseket. Azt írják, már soha többé nem fogja tudni behajlítani a kezét, valamint a szorítóerő is magas százalékban csökkent.

A balesetben lábtörést is szenvedett, de a válla, a térde, illetve a lábfeje szintén súlyosan sérült. Horváth Lajos Ottó ügyvédi stábja továbbra is a békés megegyezésben hisz, és amíg szikrányi esélyt látnak erre, addig arra fognak törekedni.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.