Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Hámori Luca továbbjutott, a negyeddöntőben egy biológiailag férfi ellenfél vár rá

A magyar ökölvívó egyhangú pontozással győzött az ausztrál Marissa Williamson ellen a 66 kg-os súlycsoportban.

...svg content...Fotó: A párizsi olimpára korábban kvótát szerző Hámori Luca az ökölvívó-válogatott edzésén a tatai edzőtáborban 2024. május 8-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A női ökölvívás nyolcaddöntőjében Hámori Luca magabiztos teljesítményt nyújtva, 5-0 arányú győzelmet aratott az ausztrál Marissa Williamson felett, aki a negyedik kiemelt volt a 66 kg-os súlycsoportban.

Az első menet intenzív küzdelemmel indult, mindkét versenyző aktívan támadott. A kezdeti lendület után azonban a mérkőzés taktikusabbá vált, alkalmanként kapaszkodásokkal tarkítva. A menet végén mind az öt pontozóbíró Hámorinak ítélte a győzelmet. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A második menet leginkább Williamson sportszerűtlen megmozdulásáról marad emlékezetes, amikor Hámorit a földre rántotta, na meg arról, hogy a magyar bokszoló egy jobb egyenessel padlóra küldte Williamsont.

Az utolsó menetben Hámori minden akcióját kiáltással kísérte, ekkor azonban túl nagy energiát már nem kellett megmozgatnia, ugyanis ellenfele a fáradás jeleit mutatta, az előző két menetben pedig kényelmes előnyre tett szert.

A negyeddöntőben Hámori ellenfele az algériai Imane Helif lesz, akinek előző mérkőzése mindössze 45 másodpercig tartott, miután olasz ellenfele feladta a küzdelmet. Helif indulása körül vita alakult ki, miután egy korábbi vizsgálat biológiailag férfiként azonosította, ám ennek ellenére engedélyezték a női mezőnyben való részvételét.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.