Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,34 Ft
Euró
394,40 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
60,060 $

Lezajlott a találkozó Magyar Péter és Karácsony Gergely között

Amit hamarosan újabb követ, még a nyár folyamán, de egyelőre nem sokat tudni, miről egyeztettek a felek egymással.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Egy ideje hivatalos volt, hogy Magyar Péter és Budapest főpolgármestere találkozni fognak egymással. Személyesen akarták ezt megtenni, legalábbis Karácson Gergely, mindenképpen, mert ő kezdeményezte a találkozót, ami időközben lezajlott.

Magyar Péter óvatosan fogalmaz a Tisza Párt nevében, semmilyen esetre sem akarja, hogy összemossák a nevét Gyurcsány Ferenccel, miután Karácsony egyértelműen a DK-hoz húz, akiket Magyar a „kék Fidesznek” tart. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Ezek után egy igencsak érdekes helyzet állt elő, de Magyarnak és Karácsonynak muszáj egymással beszélniük a választási eredmények után kialakult helyzet miatt. Még csak közös fotót sem közöltek, ami ugyancsak a fentebb említett teóriát erősítheti meg.

Újabb találkozóra kerül sor

„A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A TISZA Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot.” – írja a posztjában Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke azt mondja, még ezen a nyáron folytatják az egyeztetéseket, tehát valószínűleg heteken belül újra találkozni fognak. „Főpolgármester úrral még a nyáron folytatjuk az egyeztetést. Hajrá, Budapest!”

Karácsony Gergely egyelőre nem számolt be a találkozó részleteiről, és ez valószínűleg még egy darabig így is marad. Minden bizonnyal megállapodtak, nem nyilatkoznak rögtön a sajtónak, miről beszéltek pontosan, esetlegesen miben állapodtak meg Budapestről.