Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,21 Ft
Euró
394,32 Ft
Font
469,66 Ft
Bitcoin
63,491 $

Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester új szerepben: szeptembertől tanárként folytatja egy gimnáziumban

Végéhez ér a XII. kerület polgármesterének megbízatása, új munkakörben folytatja szeptembertől.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Pokorni Zoltán leköszönő hegyvidéki polgármester egy friss interjújában árulta el, mik a tervei a polgármesterség után. Az új, megválasztott polgármester, Kovács Gergely kapcsán közölte, „nem csak a kutyák, a Tisza Párt is hasonló, az eddigi teljes establishmenttel szembemenő kommunikációt választott”, kiemelve:

„A nagy kérdés az, miért annyira sikeres ma ez a stílus.” Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

Ugyanakkor Pokorni úgy látja, ez a tendencia már nem ma kezdődött a kerületben, emlékeztetve, hogy Gulyás Gergely is alig 3-4 százalékos előnnyel tudta legyőzni a 2018-as parlamenti választáson Bauer Tamás ellenzéki jelöltet. Sőt: a 2022-es választáson a momentumos Hajnal Miklós „antifideszes pozíciója” fordulatot hozott a fideszes Fürjes Balázzsal szemben.

Kovács Gergely kapcsán Pokorni közölte, szerinte nem érdemes elbíznia magát, ugyanis úgy véli, a szavazatok nem neki szóltak, sokkal inkább antifideszes voksokról van szó. Elmondása szerint az elmúlt évtizedben látványosan változott a kormánypártok támogatóinak szociológiai összetétele és háttere is.

Nem titkolta, ingerült a kialakult helyzet miatt, elmondása szerint azonban nem dühös a polgárok döntése után. Amikor a Mandinernek adott interjújában arról kérdezték, mik a tervei a jövőre nézve, Pokorni elárulta, szeptembertől óraadó tanár lesz a Toldy Ferenc Gimnázium­ban.

Azt is elmondta, az a terve, hogy felkeresi majd az oktatás azon szereplőit, akikre szerinte érdemes figyelni, s bár konkrétumokat nem kívánt megosztani, elmondta, az is lehetséges, hogy ennek kapcsán valamilyen „olvasható anyag” is készül majd a jövőben.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.