Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,274 $

Magyar Péter jelentősen átalakítaná a tanárok fizetését, megvágná a miniszterek járandóságát

A Tisza Párt vezetője azt mondja, pártja a tanárokéhoz kötné a miniszterek és a miniszterelnök fizetését.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetõje beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter nemrég ismét bulvárosabbra vette a vonalat, és arról is beszélt, milyen nőket szeret. Ezúttal visszatért a hazai politikához, és nemtetszését fejezte ki a legutóbbi kormánydöntés kapcsán, mely szerint egyes miniszterek többet fognak keresni.

„A Tisza párt a tanárok fizetéséhez köti a miniszterek és a miniszterelnök fizetését. Mai hír, hogy a miniszterelnök 27%-megemelte egyes miniszterek fizetését. Van olyan miniszter, aki már 6,3 millió forintot keres. A miniszterelnök pedig mostantól (legálisan) 6,5 millió forintot visz haza havonta.” – írta a posztjában Magyar Péter. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Magyar, aki korábban elárulta, hány milliót vitt haza havi szinten, más rendszert akar. Nem engedné meg, hogy valaki ennyit keressen, és ennek most a Facebook oldalán keresztül adott hangot. „A Tisza Párt vérlázítónak és pofátlannak tartja, hogy miközben 3 millió honfitársunk él a létminimum alatt és egyre többeknek okoz gondot a napi megélhetés, aközben az eddig is 5 millió forintot kereső – egyébként milliárdos – miniszterek fizetését 27 %-kal emelték és a miniszterelnök pedig az átlagbérhez viszonyítva a legjobban fizetett kormányfővé vált az Európai Unióban.” – tette hozzá.

Ha a Tisza Párt nyeri a választásokat, Magyar azt állítja, jelentős átalakításokat fog kezdeményezni a miniszterek fizetésének terén, aminek valószínűleg sokan nem örülnének. „Ha a Tisza Párt felhatalmazást kap kormányalakításra, akkor a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához kötjük. A miniszterelnök fizetése nem haladhatja meg az I. besorolású pedagógus minimum fizetésének (538.000,- Ft) hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét.”

Magyar terve, hogy más tisztviselők és cégvezetők fizetése nem haladhatja meg a miniszterelnök fizetését. „Az egyéb állami tisztviselők és cégvezetők fizetése pedig nem haladhatja majd meg a miniszterelnök fizetését. A Tisza Párt európai parlamenti képviselői minden hónapban félmillió forintot jótékonysági célra ajánlanak fel a fizetésükből. Jómagam pedig a fizetésem felét.”

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.