Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: az ember látja, és nem akarja elhinni

Az úszókapitány szerint „ahová Milák Kristóf odaáll, nyer”.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Káprázatosra sikeredett a magyar úszók kedd estéje a párizsi olimpián, 100 m gyorson Németh Nándor előbb a 3. legjobb idővel került be a szerda este fél 9-kor kezdődő fináléba, majd jött a 200 m pillangó elődöntője: itt Milák Kristóf úszott egy világranglista-első időt, egy teljes másodpercet verve az egész mezőnyre, benne a franciák kedvencére, Léon Marchand-ra. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya pedig nemrégiben interjút adott.

Mint mondta, nem tudja a választ arra a kérdésre, hogy „miből” úszta ezt le Milák, de „ha aranyérmet nyer szerdán, mindenki boldog lesz”, utána pedig „lehet bőven miről beszélni”. Emlékeztetett: igaza lesz a 100 gyors korábbi világklasszisának, a francia Alain Bernard-nak, hogy ez a döntő honfitársa, Léon Marchand és Milák Kristóf párviadala lesz, abban viszont Sós Csaba biztos, hogy „ahová Milák Kristóf odaáll, azt megnyeri”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az M4 Sportnak nyilatkozva – melyből az Infostart szemlézett – azt is elmondta: „Ilyet még nem láttam, és ezt vállalom. 60 éve vagyok ebben a sportágban, ennek minden begyűjtött információjával”. Megjegyezte, „mindenesetre örülök, hogy itt tartunk, és remélem, holnap is örülhetünk majd”.  Az úszókapitány szerint „teljesen érdektelen”, Milák Kristóf hogyan viselkedik ebben az időszakban, túl sok információja úgysem volt a sportoló tevékenységéről korábban és most sem.

Ám a belgrádi úszó-Eb-n tudtak négyszemközt beszélni, ott szögezte le neki Milák, mit vállal majd az olimpián, „ezt látjuk most”. „Olyan ez az egész, mint egy cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni. Meglátjuk, mi történik holnap” – emelte ki. Arról, hogy 10-15 ezer ember fogja szerdán a döntőben Léon Marchand-t hajtani, azt mondta, Milák Kristóf nem egy megijedős fajta, egy pillanatra sem látta meginogni soha.

De korábban Gyulay Zsolt MOB-elnök is megszólalt, aki érdekes kijelentést tett Milák edzésmódszeréről, valamint a párizsi olimpiáról és a magyar sportolók esélyeiről is nyilatkozott. Míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szerint Milák Kristóf edzője hatalmas hibát követett el azzal, hogy elmondta a világnak, hogy nincs jó formában.