Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Gaemi tájfun: 15-re emelkedett a halálos áldozatok száma Kínában, 1400 lakóház megsemmisült

Hatalmas pusztítást végzett a tájfun, mintegy 90 ezer ember érintett az országban, többen életüket vesztették.

...svg content...Fotó: EPA/XINHUA
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A kínai állami média, a CCTV keddi beszámolója szerint a heves esőzések és áradások négy ember életét követelték a Kína déli részén található Hunan tartományban, ahol a Gaemi tájfun utóhatása nyomán rekordmennyiségű csapadék hullott.

A területen immáron napok óta tartanak a heves esőzések, melynek következtében a nagyobb gátak átszakadtak, a hatalmas mennyiségű víz pedig elárasztotta a szántóföldeket. A kínai pénzügyminisztérium azonnal egy nagyobb összeg elkülönítése mellett döntött a katasztrófamegelőzés és a mezőgazdasági segélyezés érdekében. Soron kívül Ilyen hőmérsékletek várnak ránk szombaton a nagyvárosokban

Helyi jelentések szerint Zixing megyében a szélsőséges időjárás csaknem 90 ezer embert érintett, mintegy 1400 házat rongált meg és közel 1300 utat tett járhatatlanná, több faluban pedig teljesen megszakadt az áramellátás.

A megyében péntek óta rekordmennyiségű csapadék hullott, a 24 óra alatt mért csapadékmennyiség pedig bizonyos helyeken még a 645 millimétert is meghaladta.

Az állami média tájékoztatása szerint Hunanban az esőzések nyomán bekövetkezett földcsuszamlás több lakóházat is elsodort, összesen 15 ember életét követelve. A heves esőzések több más tartományt is sújtottak, melyek mindegyike figyelmeztetést adott ki és vészhelyzeti terveket készített.

Sajtóhírek szerint a Real Madrid már bánja Mbappé leigazolását

Úgy tudni, hogy a Real Madrid már sajnálkozik Mbappé szerződtetése miatt, hiába nem fizettek érte egy centet sem a PSG-nek.

Ilyen hőmérsékletek várnak ránk szombaton a nagyvárosokban

Több nagyvárosban is egészen hasonló maximumok várhatóak, és továbbra sem lehet azt mondani, hogy dideregnünk kellene napközben.

Kivégeztek Amerikában egy fejszés gyilkost

Egy többszörös gyilkost végeztek ki az Egyesült Államokban, míg egy másik halálsoron lévő átmeneti kegyelmet kapott.