Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
393,98 Ft
Font
468,91 Ft
Bitcoin
63,682 $

Egy centiméteren múlt Andrásfi Tibor döntője, de bronzérmes még lehet

Andrásfi Tibor Kano Koki ellen vívhatott a párizsi olimpia elődöntőjében, aminek már óriási volt a tétje.

...svg content...Fotó: Andrásfi Tibor a japán Kano Koki elleni asszójára érkezik a férfi párbajtőr egyéni versenyének elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Andrásfi Tibor egy egészen elképesztő fordítást mutatott be a negyeddöntőben, talán már sokan elkönyvelték a vereségét, majd jött a fordulat. Teljesen megérdemelten jutott be az elődöntőbe, ahol egy japán ellenfelet kapott.

Kano Koki nyitotta a tusok sorát, ő vitte be az első szúrást, amire azonnal jött a válsz, még az ismerkedés jegyében, hiába mérkőztek meg már egymással korábban. Sok idő nem telt a fordításig, nagyon koncentráltnak tűnt Andrásfi, akinek talán ez a legnagyobb erőssége. Az első harmad 2-1-es magyar vezetéssel ért véget, majd erre reagálva a japán gyorsított, ami egy szúrásába került, és máris kétpontos hátrányban találta magát. Soron kívül Mesés napsütés vár ránk a hétvégén, csak pár felhő boríthatja az eget

Kano nem hagyta magát, és kevesebb 2 perccel a második negyed vége előtt 4-4 volt az állás, majd Andrásfi ismét megszerezte a vezetést, és egyúttal duplázott. Az utolsó negyednek ugyan magyar vezetéssel futottak neki a versenyzők, Andrásfi előnye mindössze egy tus volt.

A harmadik negyed első szúrását Andrásfi vitte be, egy lépéssel közelebb érve a döntőhöz, de Kano nem hagyta magát, és 8-7-re módosult az állás. Ennél nagyobb gond is akadt, a japán váratlanul nemcsak átvette a vezetést, két tussal növelte az előnyét, amiből egy lett 11-10-es állásnál.

Ezúttal is drámaira sikeredett a végjáték, 15 másodperccel a vége előtt 12-11 volt az állás, amikor Kano betalált. Hihetetlen, hogy alig pár másodperc alatt Andrásfi több tust is bevitt , majd jöhetett a ráadás 13-13-nál. Ezúttal azonban elpártolt a szerencse a magyar olimpikontól, és mint az az M4 Sport közvetítése alatt elhangzott, 1 centiméteren múlt a döntős szereplése, viszont 21 óra 20 perctől bronzéremért vívhat.

Nagy bajba kerülhetnek a Google dolgozói, miután megpróbálták elrejteni üzeneteiket a nyomozók elől

Úgy tűnik, a Google szándékosan semmisített meg olyan szöveges bizonyítékokat, melyek rossz fényt vethettek volna a gigavállalatra.