Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Tíznél is több áldozatot követelt egy sárlavina Délkelet-Kínában

A trópusi vihar okozta heves esőzések következtében sárlavina zúdult egy turistaházra Kína délkeleti részén, több halálos áldozatot követelve.

...svg content...Fotó: EPA/Fire and Rescue Department
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

A kínai állami média jelentése szerint vasárnap reggel tragikus esemény történt Hunan tartomány Hengjang városában. Egy turistaövezetben található lakóházat sárlavina borított el, amely legalább tizenkét ember életét követelte. A katasztrófa 21 embert ejtett csapdába, akik közül hat sérültet sikerült kimenteni.

A rendkívüli időjárási körülmények jelentősen hozzájárultak a tragédiához, a térségben ugyanis 24 óra alatt közel 30 centiméter csapadék hullott, amely a hegyekből lezúduló vízzel együtt okozta a végzetes sárcsuszamlást. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az ország más részein is komoly gondokat okoz az időjárás. Csilin tartományban, az ország északkeleti részén árvízi védekezés közben két tisztviselő, köztük Lincsiang város alpolgármestere eltűnt. A hatóságok 27 ezer embert voltak kénytelenek evakuálni, számos gyár pedig felfüggesztette működését. A tartományi vezetés fokozott figyelmeztetést adott ki a hirtelen áradások veszélye miatt.

A Tajvanon és a Fülöp-szigeteken korábban pusztító Gaemi tájfun Kínát elérve trópusi viharrá gyengült, de így is jelentős károkat okozott. Fucsien tartományban 630 ezer embert érintettek a vihar következményei, közülük mintegy 315 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat.