Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Kezd helyreállni az olimpiai megnyitó előtt megtámadott francia vasútközlekedés

A gyors javításoknak köszönhetően kezd helyreállni a nagysebességű vonatok forgalma.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, pénteken, órákkal a párizsi olimpia megnyitója előtt szabotálták a francia nagysebességű vasúthálózatot. Erről az SNCF vonatüzemeltető számolt be, kifejtve: ez egy hatalmas, nagyszabású támadás a TGV-hálózat megbénítása érdekében. A gyújtogatók több létesítményt is megrongáltak a támadás során, ami az érintett vonalakon erősen megzavarta a vasútforgalmat.

A vonatokat a kialakult helyzet miatt különböző vágányokra terelték, ugyanakkor nagy részüket törölniük kellett. Ám a friss hírek szerint a gyorsjavításoknak köszönhetően kezd helyreállni a nagy sebességű vonatok forgalma Franciaországban. Az atlanti vonalon (Bretagne, nyugati és délnyugati régió) a javítási munkálatoknak vasárnapra kell befejeződniük. Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

10-ből 9 nagysebességű vonat (TGV) déltől már közlekedhet – írja az MTI az AFP francia hírügynökség jelentése alapján, amit az RTL szúrt ki. Az északi nagysebességű vonalon azonban a károk mértéke miatt nagyobb javításokra van szükség, és a forgalom vasárnap várhatóan korlátozott marad, 10-ből 7 vonat közlekedik majd, és 1-2 órás késésekre kell számítani.

A fennakadások leginkább a nyaralókat érintik, az SNCF szerint „az olimpiai játékokra utazó csapatok és akkreditált személyek” minden szállítása biztosított lesz. „Hétfő reggelre minden helyreáll a hálózaton” – hangsúlyozta Jean-Pierre Farandou, az SNCF vezérigazgatója egy szombati sajtótájékoztatón. Egyúttal fény derült arra is, hogy a keleti vonalon már újraindult a forgalom.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.