Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Lázár János magára haragította a közlekedési szakszervezetet

A MÁV-START és a Volánbusz fúziójával létrejövő új vállalat nevéből kimarad a „Volán” szó, ami a Közúti Közlekedési Szakszervezetből (KKSZ) heves tiltakozást váltott ki.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél a felújított geszti Tisza-kastélyban tartott sajtóbejáráson és rendhagyó tárlatvezetésen 2024. június 27-én. A miniszter kiemelte, hogy a kastélyban a látogatókat ezer négyzetméternyi kiállítás várja, amelynek legfõbb célja az, hogy az eredeti állapotban mutassa be a Tisza család és a korabeli Magyarország történetét, valamint múzeumpedagógiai eszközök segítségével egy gimnazista számára is megérthetõvé tegye a korszakot. MTI/Czeglédi Zsolt
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Lázár János építési és közlekedési miniszter utasítása alapján a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülésével létrejövő új vállalat a MÁV Személyszállítási Zrt. nevet fogja viselni. A döntés ellentmond a korábbi terveknek, melyek szerint az új társaság neve MÁV-VOLÁN Személyszállítási Zrt. lett volna.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet megdöbbenését fejezte ki a döntéssel kapcsolatban. Közleményükben ugyanis jelezték, hogy a Volán név 54 éves történelemmel rendelkezik, és hangsúlyozták, hogy a Volánbusz jelentős szerepet tölt be a hazai közösségi közlekedésben. A szakszervezet szerint a vállalat 30%-kal több munkavállalót foglalkoztat, mint a MÁV-START, és járatai is több utast szállítanak, illetve több települést érintenek. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

„Van saját vállalti kultúránk, van múltunk, ha már nem lesz önálló jövőnk, legalább a nevünkből maradjon meg a VOLÁN!”, fogalmazott a szakszervezet Facebook-bejegyzésében. A szervezet levélben kéri Lázár Jánostól a döntés felülvizsgálatát.

Magyarbusz.info beszámolója szerint az egyesülési folyamatnak 2024 végéig kell lezárulnia. Az integrációban a MÁV-START és a Volánbusz mellett a MÁV-HÉV Zrt. személyszállítási üzletága és a MÁV Rail Tours Kft. is részt vesz. A fúzió eredményeként a Volánbusz elveszíti önállóságát és márkanevét, beolvadva a MÁV személyszállítási üzletágába.