Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Visszaszólt Puzsér Róbert Majkának a pofonbotrány után

Puzsér Róbert többek között Majkának is üzent, akivel soha nem lesznek barátok, és ezen a pofonbotrány sem segített.

...svg content...Fotó: Puzsér Róbert független fõpolgármester-jelölt nyilatkozik a sajtónak Sétáló Budapest 2019 címû programjának eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a budapesti Krak'n Town szórakozóhelyen 2019. október 13-án. MTI/Kovács Tamás
Bűnügy

Szabó Kata

Szerkesztő

Puzsér Róbert nemrég bocsánatot kért egy másik ügy kapcsán, de most minden a neki adott pofonról szól. Majka például azon a véleményen van, hogy ez már kijárt Puzsérnak, aki nem kicsit lepődött meg az ütésen, nemigazán számított rá, mint az a hangfelvételen is hallatszik.

Puzsér úgy döntött, reagál a másik fél nyilatkozatára, aki szerint össze-vissza hazudozik róla és az esetükről. Várható volt, hogy a tőle megszokott stílusban fog reagálni, amire minden bizonnyal megint lesz válasz, csak nehogy újabb pofon legyen a vége. „Mackó! Össze-vissza hazudozol rólam és az esetünkről. A gyönyörű, közös múltunk emlékére kérlek: ne tedd. Egyetlen szóval nem állítottam, hogy nem készült felvétel az erőszakcselekményedről. Azt írtam, hogy nem készült videófelvétel – és ez így is van. Senki nem kamerázta a hősies bűncselekményedet, Mackó. Emlékszel a telefonomra, ami kirepült a kezemből, amikor szerelemféltésből jól pofán vertél?” Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Azt mondja, amiatt készítette a hangfelvételt, mert korábban kétszer is veréssel fenyegette. Arra kéri, legyen őszinte, és ismerje be, nem megbeszélni érkezett a vitát, hanem megtorolni. Ez viszont már nem fér bele Puzsérnál, és örül, hogy jogi útra terelődött az ügy.

A felvétel vágatlan volt

„Légy őszinte: nem megbeszélni jöttél a konfliktusunkat, Mackó, hanem megtorolni. Ezt a jog nem hirtelen felindulásnak, hanem előre megfontolt szándéknak nevezi. Talán neked se árulok el titkot azzal, hogy a „Mi lesz?! Mi lesz?! Mi lesz?!” óbégatása nem a békülés szándékára utal. Azóta, hogy arcon vertél, azt se bírod eldönteni, hogy a saját ökölcsapásodhoz hogyan viszonyulj. Egyik mondatodban elítéled az erőszakot, mint egy hitvalló békepárti, másik mondatodban meg önérzetesen megvallod: nem bántad meg, hogy beváltva a fenyegetéseidet, erőszakcselekményt követtél el velem szemben.”

A hangfelvétel egyfajta biztosíték, hogy ne csak a két fél szava álljon szemben egymással. A felvétel pedig egyértelműen bizonyíthatja a bűncselekményt. Ezzel együtt állítja, teljesen vágatlan a hangfelvétel, amit néhány perccel az incidens után bemutatott a rendőröknek.

„Nos, az a rossz hírem van, Mackó, hogy e közül a két kijelentésed közül választanod kell. Az egyik kulturált, a másik őszinte – de a kettő együtt nem fenntartható. Azért készítettem hangfelvételt rólunk, hogy ha az ígéreteidhez híven erőszakra adnád a fejed, ne csak az én szavam álljon a tiéddel szemben. Miközben lehazudod a csillagokat az égről, te is jól tudod, Mackó, hogy a YouTube-on hallható hangfelvétel teljesen vágatlan, a rendőrségnek bizonyíték gyanánt leadott anyaggal tetszőlegesen összevethető. Jelzem, hogy a szóban forgó felvételt már néhány perccel a megtorló akciód után bemutattam a helyszínre érkező rendőröknek.”

Szerinte a hangminőség-voltozás annak tudható be, hogy amikor kiütötte a kezéből a telefont, az a járdán landolt, ahonnan sokkal rosszabb minőségben rögzítette a hangot tovább. „Az általam nyilvánosságra hozott hanganyagban hallható hangminőség-változás oka az, hogy amikor kiütötted a kezemből a telefont, az a járda aszfaltján landolt, ahonnan sokkal rosszabb minőségű felvételt tudott csak rögzíteni, amíg fel nem emeltem a földről – a hangerőt ebben a néhány másodpercben fel kellett erősíteni az elhangzottak érthetővé tétele érdekében.”

Szerinte ideje bizonyítani azt az állítást, hogy meghamisította a felvételeket. Puzsér várja a bizonyítékokat, mert szerinte semmi ilyenről nincs szó, és az, amerre halad az ügy, nem éppen ellenfelének kedvez.

„Ennyi utómunka történt a felvételen, Mackó. Legyen világos: azzal vádolsz, hogy a rendőrségnek leadott bizonyítékot a nyilvánosságban meghamisítottam. Ideje, hogy bizonyítsd az állításodat: ha feljelentést teszel bizonyíték manipulálásának és a nyilvánosság félrevezetésének a vádjával, akkor a hatóság hivatalból össze fogja hasonlítani a két hangfelvételt, és az igazságra fény derül. Rajtad a sor, Mackó: ha igazat mondtál, és kivágtam részleteket a hangfelvételből, vagy megváltoztattam az elhangzottak sorrendjét, azt a vizsgálat igazolni fogja. Mire vársz? Ezzel az eljárással tisztázhatod magad.” – fogalmazott a Facebook oldalán a posztjában.

Megjegyezte, ha ez nem történik meg, egyértelművé válik a helyzet, amivel elismeri, hogy megint hazudott. Természetesem Majka sem maradhatott ki a sorból, neki is odaszólt Puzsér, akivel hosszú évek óta vitában állnak. „Persze, ha nem teszed meg ezt a lépést, az is egyértelmű helyzetet teremt: elismered vele, hogy megint hazudtál. Végezetül hadd gratuláljak neked Majka papa elismeréséhez: így nő össze, ami összetartozik. Ha ennél is közelebb kerültök egymáshoz, majd meglátjátok, még mennyi közös van bennetek.”

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.