Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

15 nigériai katonát öltek meg fegyveresek, akik közül 21-en meghaltak

Fegyveres támadás érte a nigériai hadsereget, melynek következtében 15 katona életét vesztette, nem lehetett rajtuk segíteni.

...svg content...Fotó: EPA/ISSIFOU DJIBO
Afrika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tizenöt katona haláláról tudni, tovább tizenhat pedig megsebesült, állapotuk azonban nem ismert. A nigeri védelmi minisztérium közleményben erősítette meg a fegyveres támadást, és a halottak, valamint a sérültek számát.

A fegyveresek közül 21-en vesztették életüket a hétfői harcokban, amik Bankilare és Tera városai között zajlottak a Tillaberi régióban. A Reuters azt írja, három katona eltűnt, így félő, hogy már ők sincsenek életben. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Jelenleg is zajlanak az akciók a dzsihadista fenyegetések miatt, amik 2012 óta folyamatosan nőttek, amikor az al-Kaidához köthető harcosok először foglalták el Mali egyes területeit. Ezrek vesztették életüket ezekben a felkelésekben, és több mint 3 millióan menekültek el, ami súlyos humanitárius válságot generált a világ legszegényebb országaiban.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.