Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A ceglédi kórházban is klímagondokkal küzdenek, ami miatt műtétek maradtak el

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben egy klímaberendezés meghibásodása miatt kellett műtéteket átütemezni.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A 24.hu kérdésére az intézmény vezetősége megerősítette, hogy a központi műtőblokk három klímarendszere közül az egyik esetében történt meghibásodás, amelynek következtében bizonyos műtőhelyiségekben átmenetileg megemelkedett a hőmérséklet.

Az intézmény gyorsan reagált a helyzetre, és azonnal értesítette a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot (KEF) a meghibásodásról.

Az egészségügyi ellátás folytonosságának biztosítása érdekében a kórház vezetése átszervezéseket hajtott végre, ami magában foglalta a műtétek átcsoportosítását, valamint egyes tervezett sebészeti beavatkozások elhalasztását.

A kórház közleménye szerint a szakemberek haladéktalanul megkezdték a hiba elhárítását, jelenleg pedig a klímarendszer már ismét képes biztosítani az előírt hőmérsékletet az érintett műtőhelyiségekben.

Szintén ma érkezett a hír arról is, hogy a miskolci kórházban is klímagondokkal küzdenek, ami miatt sugárterápiás kezeléseket kellett elhalasztani.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.