Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Németország elutasítja a vadászgépek Ukrajnának történő szállítását

A német szövetségi kormány ismét nemet mondott az Ukrajnának szánt vadászgépek átadására.

...svg content...Fotó: Friedrich Merz, a német Kereszténydemokrata Unió, a CDU elnöke (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a CDU pártbizottsági ülésén Berlinben 2024. június 10-én, az európai parlamenti választások másnapján. MTI/EPA/Clemens Bilan
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A berlini kabinet határozottan elutasította a Kereszténydemokrata Unió (CDU) javaslatát, amely további támogatást sürgetett Kijev légvédelmi képességeinek megerősítésére.

Steffen Hebestreit kormányszóvivő elmondta, hogy a Bundeswehr nem rendelkezik F-16-os vadászgépekkel, amelyeket egyes országok a közelmúltban felajánlottak Ukrajnának. „Nincs értelme különböző típusú repülőgépeket átadni az ukrán fegyveres erőknek”, jelentette ki Hebestreit, utalva a kiképzési és karbantartási nehézségekre. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A CDU vezetője, Friedrich Merz korábban az ARD közszolgálati televíziónak nyilatkozva sürgette Ukrajna támogatását. „Szükségesnek tartom, hogy támogassuk Ukrajnát, hogy legalább a saját légterük feletti szuverenitásukat visszanyerjék”, mondta Merz.

Az elutasítás ellenére Németország továbbra is jelentős katonai segítséget nyújt Ukrajnának, beleértve a páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket, ám a vadászgépek kérdése továbbra is érzékeny téma marad a német politikában.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.