18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.

...svg content...Fotó: Illusztráció/Unsplash/Piron Guillaume
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Juhász Renáta az RTL-nek mondta el a saját verzióját, mi is történt a klinikán. Elmondása szerint a 20. hétben járt, amikor kiderült, a magzatnak nincs szívhangja, ami miatt minél hamarabb világra kellett hoznia a babát, természetesen orvosi segítséggel. Kiderült, hogy a nőt kiskorában molesztálták, emiatt ragaszkodott ahhoz, hogy női orvosa legyen.

Mivel a hozzájuk tartozó esztergomi kórházban csak férfi orvosok dolgoztak azokban a napokban, a Semmelweis Egyetem nőgyógyászati klinikáját választották, akik fogadták. „2 órakor volt az első beavatkozás, Méhszájérlelőt adtak, hogy megsegítsék a természetes vetélést. Itt nem akartak beengedni, de aztán sikerült megoldani, mert a feleségem mondta, hogy vagy együtt megyünk vagy egyikőnk sem” – reagált a nő férje. Soron kívül Filmforgatás lesz hétvégén a Keleti pályaudvaron

Azt mondják, többször is haza akarták küldeni a férfit, de a felesége mellett akart maradni. A nő elmondása szerint kora estére már erősen vérzett, és kiestek belőle a gézdarabok, amiket felhelyeztek. „A nővér az mondta, hogy most nincsen orvos, mind a kettő műt, úgyhogy leszek szíves visszamenni a szobába, feküdjek le”

Tisztán akart szülni

Mivel tisztán akart szülni, felkerestek egy mosdót, egy olyan helyiséget, ahová a férje is bemehet. Közben megindult a szülés, és a kisbabája a kezébe érkezett. Állításuk szerint az apa a telefonjával világított, mert a mosdóban nem volt világítás, majd fertőtleníteni akarták a széket és a csapot, de nem volt szappan. A súlyos állításuk részeként azt mondják, ezután sem kaptak segítséget, pedig a méhlepényt nem született meg, majd egy hozzáértő ismerősük telefonon keresztül segített nekik, a magzatot pedig egy törölközőbe csavarták, és távoztak.

A Semmelweis Egyetem közlemény formájában reagált az RTL kérdéseire, elismervén, a hölgy valóban a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára érkezett a méhen kívüli elhalt magzata miatt, és igaz, hogy a klinikán vetélt el, ugyanakkor az eset ennél jóval összetettebb, illetve a családi további állításait cáfolják.

Azt is cáfolták, hogy nem volt orvos az épületben, mert három szülész-nőgyógyász dolgozott akkor az éjszakai ügyeleti beosztás részeként. Az értesítéstől számított 5 percen belül már ott is volt az osztályon egy orvos és egy szülésznő. Ugyanakkor a nőt a kórteremben és annak közelében sem találták.

Végül egy mellékhelyiségben bukkantak rá, ami az épület másik, távolabbi részén található, jelenleg használaton kívüli mosdó volt. „Mivel a hölgy korábban már kétszer szült, a vetélés néhány fájás után a mosdóban lezajlott. A vetélést követő rutin része a méhűr műtéti tisztítása, annak érdekében, hogy az esetlegesen bennmaradt szövetdarabokat eltávolítsák, nehogy az később gyulladást, fertőzést idézzen elő.”

„A hölgy ekkor is tiltakozott, mert az ügyeletes orvosok mindegyike férfi volt, nem is engedte, hogy altassák, a beteghordóval szemben a férj agresszíven lépett fel, szintén azért, mert munkavégzés közben férfiként hozzá kellett érnie a feleséghez” – idézi az Index a klinika közleményét.

Továbbá az is kiderült a kórház közleményéből, hogy a hölgy az elvetélt magzatot és méhlepényt mindvégig magánál tartotta, nem volt hajlandó átadni az orvosi személyzetnek. A beteg kérdésére helyi érzéstelenítés mellett végezték el az operációt, majd a személyzet előzetes értesítése nélkül távoztak. Az elvetélt magzatot és a méhlepényt is magukkal vitték, noha arra csak a halál okát tisztázó szövettani vizsgálat után lett volna lehetőségük. Az eset után a klinika megtette a szükséges jogi lépéseket.

Összefüggést találhattak az alkoholfogyasztás és az IQ között, íme a részletek

Érdekes megállapításokat tettek egy, a témával foglalkozó kutatás során.