Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,13 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,09 Ft
Bitcoin
60,684 $

Kiderült, ki volt a Trump-elleni merényletkísérlet két sérültje

A Donald Trump elleni merényletkísérlet során egy ember életét vesztette, míg két további személy súlyos sérülést szenvedett.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Pennsylvania állam rendőrsége azonosította a Donald Trump ellen elkövetett merényletkísérlet során megsérült két személyt. Az 57 éves David Dutch New Kensingtonból, a 74 éves James Copenhaver Moon Townshipből származik. A Pennsylvaniai Tengerészgyalogság közlése szerint Dutch parancsnoki pozíciót tölt be a szervezetnél, majd azt is megosztották, hogy eddig két műtéten esett át, miután lövések érték a máját és mellkasát. A rendőrségi jelentés szerint mindkét sérült állapota stabilizálódott.

A tragikus esemény egyetlen halálos áldozatának neve is ismertté vált, Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója egy sajtótájékoztató során elmondta, hogy az 50 éves Corey Comperatore tűzoltóként szolgált, és a kampánygyűlésen szintén jelen lévő családját védte, amikor életét vesztette. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az eset során Donald Trump volt amerikai elnök és a Republikánus Párt várható elnökjelöltje is megsérült, ám részben a szerencsének is köszönhetően csak a fülén szenvedett sérülést, így saját lábán hagyhatta el a helyszínt.

A titkosszolgálat vezetőjének közleménye szerint a biztonsági erők gyorsan reagáltak a támadásra és a mesterlövészek azonnal ártalmatlanították a támadót.

Sokak szemében azonban nem ennyire tisztázott a helyzet, ugyanis szakértők szerint az sem teljesen érthető, hogyan tudott ilyen közel férkőzni a támadó a védett személyhez, illetve azt is vizsgálni kell, miért nem léptek hamarabb az illetékesek, miután több jelenlévő is jelezte a hatóságoknak, hogy egy fegyverest láttak a tetőn.