Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,72 Ft
Euró
394,06 Ft
Font
468,62 Ft
Bitcoin
63,544 $

Cáfolják a hatóságok, hogy elutasították volna Trump extra védelemre vonatkozó kérelmét

Az amerikai hatóságok határozottan visszautasítják azt az állítást, miszerint Donald Trump volt elnök további biztonsági intézkedéseket kért volna, amelyeket elutasítottak.

...svg content...Fotó: Rendőrők a támadás helyszínén, miután lövések dördültek Donald Trump volt amerikai elnöknek, a Republikánus Párt elnökjelöltjének beszéde közben a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésén 2024. július 13-án. A politikus a jobb fülén megsérült, de a titkosszolgálat védőgyűrűjében a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A pennsylvaniai Butlerben tartott szombati nagygyűlésen, ahol Trump túlélt egy merényletkísérletet, a biztonsági szolgálatok képviselői egyértelműen cáfolták az erre vonatkozó híreszteléseket. Anthony Guglielmi, az Egyesült Államok Titkosszolgálatának kommunikációs főnöke vasárnap reggel X-en közzétett bejegyzésében „teljesen hamisnak” nevezte az állítást.

„Nem felel meg a valóságnak az az állítás, mely szerint a volt elnök csapatának tagja további biztonsági erőforrásokat kért volna, amelyeket elutasítottak. Ez teljességgel hamis. Az egyre inkább elgyorsuló kampány részeként valójában további védelmi erőforrásokat és technológiát biztosítottunk”, írta Guglielmi. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az FBI szintén cáfolta a feltételezéseket. Kevin Rojek, az FBI pittsburghi irodájának különleges ügynöke szombat este egy sajtótájékoztatón kijelentette: „Az FBI soha nem utasított el semmilyen további biztonsági kérelmet.”

Ugyanakkor legalább egy törvényhozó, Mike Waltz floridai képviselő a közösségi médiában azt állította, hogy Trump fokozott biztonsági kérelmeit elutasították, amely állítás ellentmond a hivatalos szervek nyilatkozatainak.

Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter közleményt adott ki a lövöldözéssel kapcsolatban, amelyben kijelentette, hogy a Belbiztonsági Minisztérium és a Titkosszolgálat közösen dolgozik a bűnüldöző szervekkel a nyomozás során, ami azt mutatja, hogy a hatóságok komolyan veszik az esetet, és minden erőforrást bevetnek a vizsgálat során.