Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Tetőről tetőre mozgott a merénylő, mielőtt lőni kezdett

Egy szemtanú saját elmondása szerint látta a merénylőt tetőről tetőre mozogni a lövöldözés előtt.

...svg content...Fotó: Fegyveres rendőr áll a Butler Memorial Kórház előtt 2024. július 13-án, miután Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét meglőtték a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen. A politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok. MTI/AP/Thomas Kyrch MTI/AP/Don Wright
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Egy szemtanú állítása szerint közvetlenül a Donald Trump volt elnök elleni merényletkísérlet előtt figyelmeztette a hatóságokat egy fegyveres jelenlétéről.

Ben Macer, aki a helyszínen tartózkodott a CNN partnercsatornájának nyilatkozva elmondta, feltűnő volt számára ahogy „a fickó tetőről tetőre mozgott”, ezért állítása szerint azonnal jelezte azt egy rendőrnek. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Amikor megfordultam, hogy visszamenjek oda, ahol voltam, akkor kezdődtek a lövések. Utána csak káosz volt, mindenki menekült, és nagyjából ennyi volt az egész”, idézte Macert a KDKA.

A hatóságok azonosították a támadásban részt vevő fegyverest, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-t, akit a titkosszolgálat ügynökei a helyszínen lelőttek. Az FBI közlése szerint Crooks a pennsylvaniai Bethel Parkból származott, amely körülbelül 56 kilométerre délre található Butlertől, ahol Trump a nagygyűlését tartotta.

A rendvédelmi szervek jelenleg is vizsgálják az eset körülményeit, valamint Crooks motivációit, azonban Trump egyik tanácsadója már a titkosszolgálat felkészültségét is megkérdőjelezte.