Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Késik a nyíregyházi stadion átadása, Mezőkövesden játssza első meccsét a csapat

A Nyíregyháza Spartacus nem tudja hazai pályán kezdeni az NB1-es szezont.

...svg content...Fotó: Facebook / Nyíregyháza Spartacus
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata kénytelen lesz az első bajnoki mérkőzéseit idegen pályán lejátszani, miután kiderült, hogy új stadionjuk nem készült el időre. A klub szombati bejelentése szerint a létesítmény még nem áll készen a használatra, annak ellenére, hogy az építkezés már 2022-ben megkezdődött.

Dankó Gergő, a klub ügyvezetője szerint a stadionüzemeltetési joguk csak szeptember elsejétől lép érvénybe, ami azt jelenti, hogy legalább két hazai mérkőzést más helyszínen kell megrendezniük. Az első találkozójukat Mezőkövesden fogják játszani. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A stadion építésére a kormány 2021-ben 19 milliárd forintos állami támogatást hagyott jóvá, amikor a csapat még csak a másodosztályban szerepelt. Az eredeti tervek szerint a létesítménynek már el kellett volna készülnie, azonban idén tavasszal, három nappal a választások előtt további négymilliárd forintos támogatást kapott a projekt.

A pótlólagos finanszírozást azzal indokolták, hogy statikai okokból le kellett bontani olyan szerkezeteket, amelyeket eredetileg meg akartak tartani, a változtatás pedig lehetőséget nyújtott a stadion teljes áttervezésére, írja az RTL.

A beruházás összköltsége így végül 17,5 milliárd forintra emelkedett.