Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Trump tanácsadója szerint felmerül a titkosszolgálat felkészültségének kérdése

Donald Trump kampányának vezető tanácsadójában kérdések merültek fel a Titkosszolgálat felkészültségét illetően.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Stephen Moore, aki Trump kampányának egyik kulcsfigurája, a BBC World Service „Weekend” című műsorában nyilatkozott az eseményről. „Ez egy ijesztő nap volt, mindannyian sokkot kaptunk,” mondta Moore.

A tanácsadó ezt követően részletesen beszámolt arról, hogyan értesült a történtekről: „Kaptam egy üzenetet az egyik munkatársamtól, hogy Trumpot meglőtték, és a szívem egyszerűen majd megállt. Féltem megkérdezni, hogy ‘rendben lesz-e’.” Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Moore szerint a videófelvételek alapján úgy tűnt, hogy a lövedék csak súrolta az elnökjelöltet, majd aggodalmának is hangot adott. „Ami a legijesztőbb ebben az egészben az az, hogy ha az a golyó egy hüvelykkel közelebb ment volna a fejéhez, egy sikeres merényletre került volna sor”, mondta.

A tanácsadó szerint Trumpnak nagyobb védelemre lenne szüksége, majd hozzátette, „most sok kérdés felmerül azzal kapcsolatban, hogy a titkosszolgálat megfelelően felkészült volt-e.”