Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Felvételen a Donald Trump feje felé suhanó golyó

Egészen hihetetlen felvétel látott napvilágot, ahogyan a golyó éppen hogy csak elkerüli Donald Trump fejét.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sorra érkeznek a reakciók a Donald Trump elleni merényletet követően, többek között Dobrev Klára is megszólalt, nem sokkal azután, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök üzent az USA volt elnökének, aki túlélte a szombati támadást. Orbán Viktor szintén megszólalt a merénylet után, ami az egész nemzetközi közösséget megrázta.

Nemcsak megrázta, hanem rá is ébresztette arra, hogy milyen világot élünk. Robert Fico után Donald Trump is közel állt ahhoz, hogy egy merénylő végezzen vele, aki jelen esetben egy 20 éves fiatal volt. Trump egyik nagy szerencséje, hogy nem egy gyakorlott, tapasztalt lövésszel állhatott szemben, mert máskülönben talán már nem lenne életben. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Nemcsak, hogy életben maradt, folytatja a kampányát, és megérkezett New Jerseybe. A napvilágot felvételek alapján a Trump fülét ért golyó valószínűleg az egyik mögötte ülő szimpatizánsát találta fejbe, akit megpróbáltak újraéleszteni, majd letakarták a roncsolódott fejét, és elvitték a helyszínről.

Trump merénylőjéről szintén megjelent egy felvétel, ahogyan a tetőn fekve tüzel. Az a videós anyag is nyilvánosságra került, amin a rendőrségi mesterlövésze látható, ahogyan célba veszi a merénylőt, és egy lövéssel kiiktatja. Alább pedig az a fotó látható, ahogyan a suhanó, érkező golyó Trump feje felé tart, millimétereken múlhatott a tragikus sérülés. A fotót a New York Times fotósa, Doug Mills készítette.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.