Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Bombaelhárító eszközöket telepített az FBI a Trump elleni merénylet helyszínére

Miután gyanús csomagot találtak a Donald Trump elleni merénylet helyszínén, bombaelhárító eszközöket telepítettek, hogy a nyomozók nyugodtan végezhessék a feladataikat.

...svg content...Fotó: EPA/DAVID MAXWELL
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az FBI vette át a nyomozást Donald Trump merényletének ügyében, ami kapcsán megtudhattuk, hónapokon át tarthat a folyamat. A legfontosabb, hogy az USA volt elnöke jól van, nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, így a merénylője nem járt sikerrel, akit a leadott lövések után kiiktattak.

Egyelőre az FBI sem érti, a férfi egyáltalán miképpen juthatott fel a tetőre egy ilyen esemény ideje alatt, és anélkül adhatta le a lövéseket, hogy azonnal lelőtték volna. Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogyan végeztek vele, de valószínű, hogy egy másik tetőn lévő mesterlövész semlegesítette. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

Orbán Viktor miniszterelnök is gyorsan reagált, majd pár órával később Gyurcsány Ferenc szintén üzent Donald Trumpnak. A CNN azt írja, az FBI megerősítette, bombaelhárító eszközöket telepítettek a merénylet helyszínére, hogy a nyomozók biztonságban dolgozhassanak.

Az FBI közölte, ezt elsősorban akkor teszik, ha gyanús csomagokat találnak. Ebben az esetben is azonosítottak egy gyanús csomagot a lövöldöző közvetlen közelében, akinek továbbra sem fedték fel a személyazonosságát.

Azt azonban már nem részletezték, milyen csomagról van szó, de annyit hozzátettek, minden ilyen csomagot úgy kell kezelni, mintha robbanószerkezetről lenne szó. Az FBI megjegyezte, a tetthely továbbra is aktív, jelenleg is zajlik a helyszínelés, amit teljesen lezártak, körülhatárolták a hatóságok.