Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Már most 145 millió eurós költésnél jár a Bayern München, és messze még a vége

A Bayern München rekordösszegű kiadásokkal igyekszik visszaszerezni vezető pozícióját az európai labdarúgásban.

...svg content...Fotó: Serge Gnabry, a Bayern München (j) és Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án. MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A müncheni klub az elmúlt szezon kudarcai után jelentős változtatásokat eszközöl. A 2022/2023-as idény különösen fájdalmas volt a Bayern számára, hiszen több mint egy évtized után először zártak trófeák nélkül. A Német Szuperkupában a Leipzig győzte le őket, a német kupában egy harmadosztályú csapat ejtette ki a bajorokat, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőben búcsúztak a Real Madrid ellen.

A Bundesligában sem sikerült címet védeniük, mindössze a harmadik helyen végeztek a megállíthatatlan Bayer Leverkusen és a VfB Stuttgart mögött, így egyértelműen kijelenthető, hogy Thomas Tuchel irányítása alatt a csapat nem tudta hozni a tőle elvárt formát. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Az új vezetőedző kiválasztása sokakat meglepett, az a Vincent Kompany érkezett ugyanis, aki korábban nem dolgozott még edzőként európai topcsapatnál. A döntés talán kockázatosnak tűnhet, ám a Bayern vezetősége bízik a belga szakember képességeiben.

A klub azonban nem csak az edzőváltással próbál változtatni a helyzeten, ugyanis a játékoskereten is jelentős átalakításokat hajtanak végre, hogy visszanyerjék korábbi versenyképességüket. Ennek érdekében már több mint 140 millió eurót költöttek új játékosokra az átigazolási időszakban.

A befektetés mértékét jól szemlélteti, hogy 145 millió eurós kiadásukkal jelenleg a Bayern München Európa legnagyobb költekezője. Michael Olise-ért 53 millió eurót, Palhinhá-ért 51 milliót, Hirokito Ito-ért 23,5 milliót fizettek. Bryan Zaragoza átigazolása kapcsán 13 millió eurót utaltak a Granadának, míg Nestory Irankunda 3,4 millióba, Armindo Sieb pedig 1,5 millió euróba került.

A klub vezetősége most abban reménykedik, hogy ezek a befektetések meghozzák a várt eredményt, és a Bayern München ismét Európa élvonalába kerül.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.