Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Washingtonba érkezik az Andrews légibázison 2024. július 9-én. A kormányfő a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján vesz részt az amerikai fővárosban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Korábban már tettünk rá utalást, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára taktikát válthattak, mellőzvén Magyar Pétert, akit a választások ideje alatt már-már többet támadtak, mint Orbán Viktort. Ez az egész visszafelé sült el, és a Tisza Párt gyakorlatilag letarolta a DK-t, ahogyan a többi baloldali pártot is.

Ezek után taktikát váltott Gyurcsány és Dobrev, visszatérve a régi sémához, Orbán Viktor ekézéséhez, ami az elmúlt 14 évben sem vezetett sok eredményre. Ennek ellenére a volt miniszterelnök napi szinten igyekszik minél erősebb szavakat megfogalmazni a kormányfővel szemben, aki nemrég Donald Trumppal találkozott Floridában. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

„Orbán, a szégyenember Emlékeznek, amikor szorítottak a megyei szavalóversenyen saját iskolájuk versenyzőjének? Nem biztos, hogy úgy egyébként kedvelték a lányt, talán valóban fura is volt egy kicsit, de ez a szavalóverseny egy másik helyzet volt. Ő egy kicsikét mi voltunk, mert minket képviselt, az iskolánkat. Pokoli volt, ha belesült a szavalatba, az ő kudarca a mi szégyenünk is volt, ha meg győzött, akkor felállva hujjogtunk, és vörösre tapsoltuk a tenyerünket.” -írta a Facebook oldalán Gyurcsány Ferenc.

Akárcsak a korábbi években, Gyurcsány ugyanazt a taktikát választja, időszakosan támadja a miniszterelnököt, és teljesen tudatosan, napi szinten növeli a „tétet”, fokozza a szavak használatát, így gyakorlatilag ugyanazt láthatjuk tőle, mint korábban. „Orbán kudarca a mi kudarcunk. Szégyene akkor is a mi szégyenünk, ha nekünk, úgy konkrétan, semmi közünk hozzá. El tudják képzelni a helyzetet, amikor a falusi kocsmába nem engedik be Bélát, mert nem odavaló, mert Béla kínos ember, akinek a jelenlétében mindenki pocsékul érzi magát. Ha meg mégis bemegy, akkor a többiek elhúzódnak, csendesebb lesz a beszélgetés, csak arra várnak, hogy menjen már el Béla. Még rosszabb, ha Béla nem veszi észre, hogy mindenki más szerint ő egy kínos pasas, és félreértve a helyzetet, azt hiszi, hogy azért nem áll vele senki szóba, mert félnek tőle.”

Erősen kérdőjeles, hogy mit vár ettől Gyurcsány Ferenc, és nem egy hozzászólásban lehetett látni, hogy ezzel még semmi nem fog változni. A DK változásokat ígért a választási kudarcok után, és noha azóta kevés idő telt el, nem úgy tűnik, hogy bármin is változtattak volna érdemlegesen. „A mi Viktorunk olyan, mint Béla. Nem veszi észre, hogy nem Európa erős embere, hanem a legkínosabb fickó a földrészen. Az egyetlen miniszterelnök, aki olyan európai pártszövetségbe vitte be a pártját (Patriots for Europe), amely köré a többiek úgynevezett cordon sanitaire-t húztak. Ez az eredetileg a járványügyben használt francia kifejezés azt az egészségügyi karantént, zárlatot jelenti, amelyet azért állítanak fel, hogy a fertőző betegség ne jusson ki egy körülzárt helyről.”

A volt kormányfő Orbán Viktor új frakcióját is megemlíti, ami egyre erősebb, folyamosan érkeznek az új tagok. Gyurcsány szerint azonban senki nem áll velük szóba, és úgy gondolja, Európa elszigetelte Orbánt. „Európában pár évtizede ezt használják azokra a politikusokra, pártokra, frakciókra, akiket, amelyeket távol kell tartani az egészséges közélettől, akiktől félteni kell az európai életet, a hétköznapok még létező nyugalmát. Verheti a mellét Orbán, hogy elfoglalta Európát, ma a 720 fős parlamentben ez a csoport összesen 84 főt számlál. És igen, senki nem áll velük szóba.”

„Nem Orbán foglalta el Európát, hanem Európa szigetelte el Orbánt. Orbán, mint az EU elnökségét adó soros elnök a szokás szerint beszédet mondott volna az új Európai Parlament első ülésén, azaz a jövő héten. De a képviselők nem engedték meg neki, hogy akkor szóljon, amikor a többi miniszterelnök, elnök szokott, amikor fontos dolgokat tárgyalnak, amikor még tele van az ülésterem. A pénteki napra, az üres padsorok napjára száműzték Orbánt. Beszélhet, persze. Akkor, amikor se képviselő, se újságíró nem lesz jelen, azaz beszélhet a falnak.

„Orbán, felismerve a megalázó helyzetet, inkább nem szólal fel. Csenden marad az Európát eredetileg meghódítani akaró szégyenember. Érzik, hogy nagyon kínos? Szeretnének Béla barátja lenni? És Orbáné?”

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.