Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,241 $

Lehet kapaszkodni, pénteken 41°C is lehet

Az Alföldön különösen nagy forróság várható, miközben a legalacsonyabb hőmérséklet is magasnak ígérkezik.

...svg content...Fotó: Szökőkút vizével hűsíti magát egy nő Róma belvárosában 2024. július 11-én, amikor 43 Celsius-fokot mértek az olasz fővárosban. MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legutóbb arról számolhattunk be, hogy a hétvégére felfüggesztik a kamionstopot a forróság miatt. Pár órával korábban pedig megdőlt a melegrekord, ami ebben a helyzetben nem jelent meglepetést, és a következő napok is nagyon forróak lesznek.

Pénteken sem számíthatunk sok felhőre az égen, a nappali órákban rengeteg lesz a napsütés. Ugyanakkor lehetnek olyan területek, ahol kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyeket erős vagy viharos erejű széllökések kísérhetnek. A HungaroMet Nonprofit Zrt azt írja, a szél zivataroktól függetlenül csak néhol élénkül meg. Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet megint magasnak ígérkezik, az 18 és 26°C között alakul majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 34 és 41°C között várható, ami azt jelenti, még a mainál is nagyobb lehet a hőség. Nem meglepő módon az Alföldön lesz a legnagyobb forróság.

Liner/MTI

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.