Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Megszűnt az egyik jól ismert magyar labdarúgó-csapat

A Szombathelyi Haladás visszavonta harmadosztályú nevezését, jelenleg pedig már hivatalos képviselője sincs.

...svg content...Fotó: A szombathelyi Tamás László (b) és Ivanov Galin a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás mérkõzés végén a mezõkövesdi városi stadionban 2019. május 11-én. A sereghajtó Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott, így kiesett az élvonalból. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Szombathelyi Haladás, a nyugat-magyarországi város hosszú múltra visszatekintő labdarúgóklubja gyakorlatilag megszűnt működni. A klub kedden este kiadott közleménye szerint a csapat már nem rendelkezik igazolt játékosokkal, és visszavonta nevezését a harmadosztályú (NB III) bajnokságból is.

A klub sorsát megpecsételő események sorozata a keddi tulajdonosi taggyűlésen csúcsosodott ki. Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató mandátuma lejárt, a taggyűlés pedig nem nevezett ki új vezetőt a helyére, így a társaság hivatalos képviselet nélkül maradt. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A vezetőségi válság tovább mélyült, amikor Homlok Tibor, a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, valamint Unger Richard, az önkormányzat delegáltja is lemondott felügyelőbizottsági tagságáról. Az Illés Akadémia képviselője pedig már korábban távozott a testületből.

A taggyűlésen nyilvánvalóvá vált

A taggyűlésen nyilvánvalóvá vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. nem rendelkezik egyetlen igazolt labdarúgóval sem. Ez a tény, valamint az NB III-as nevezés visszavonása gyakorlatilag a klub működésének végét jelenti.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A Haladás korábbi sikerei fényében különösen fájdalmas ez a fejlemény. A csapat az előző szezonban még az NB II-ben szerepelt, ahol a 14. helyen végezve éppen bennmaradt. azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága nem adta meg a klubnak a másodosztályú licencet, ami már előrevetítette a mostani helyzetet.

A klub közleménye szerint lehetőség van arra, hogy a Haladás VSE vagy az Illés Akadémia átvegye a visszavont NB III-as nevezést, ami legalább részben biztosíthatná a szombathelyi labdarúgás jövőjét, ez azonban még bizonytalan, és a patinás klub jelenlegi formájában történő megszűnése így is jelentős veszteség a magyar futball számára.