Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Magyarország és Törökország egyesíti erőit, fontos megállapodást kötött Orbán Viktor

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter számolt be a részletekről, miután Orbán Viktor és a török elnök Washingtonban tárgyaltak.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török államfő találkozója Washingtonban 2024. július 9-én. A tárgyaláson megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét, Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor már Washingtonban tartózkodik, és ez a következő napokban is így lesz a NATO csúcstalálkozója miatt. A magyar miniszterelnök nem sokkal a megérkezését követően már Törökország első emberével tárgyalt, ami újabb fontos állomása volt a békemissziónak, röviddel az ukrajnai, az orosz és a kínai út után.

Szijjártó Péter szintén a helyszínen van a magyar delegációval, és hangsúlyozta, eddig csak Törökország tudott lenni az az ország, aki képes volt közvetíteni Ukrajna és Oroszország között, akik még mindig háborúban állnak egymással. Törökország jelentős szerepet játszhat a felek kibékítésében, ugyanakkor az út még mindig igen hosszúnak tűnik. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

„A békemisszió negyedik állomása. Az Ukrajnában zajló háború során egyetlen ország tudott eddig sikeresen közvetíteni, és ez Törökország volt, nekik köszönhetően jött létre korábban a gabonamegállapodás.” – írt a legújabb posztjában Szijjártó Péter a Facebook oldalán szerdán.

Megállapodást kötöttek, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak, és egyesítik erőiket, hogy a nemzetközi szervezetekben is lehessen beszélni a békéről. „Törökországra most is számíthatunk a békeerőfeszítések tekintetében. Megállapodtunk, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradunk és egyesítjük erőinket, hogy a nemzetközi szervezetekben is végre lehessen beszélni a békéről, ne csak a háborúról.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szijjártó szerint manapság az a helyzet, ha valaki a békéről vagy a béke szükségességről beszél a nemzetközi szervezetekben, akkor azonnal megbélyegzik. „Ha manapság valaki a békéről vagy a béke szükségességéről beszél a nemzetközi szervezetekben, akkor azonnal megbélyegzik és ennek a gyakorlatnak véget kell vetni.”

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.