Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Lőszerautomatákat telepítettek amerikai élelmiszerboltokba, AI ellenőrzi a vásárlók életkorát

Fő a biztonság, arcfelismerővel és kártyaszkennerrel ellenőrzik az automatát használókat.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Hat lőszerkiadó automata bukkant fel élelmiszerüzletekben szerte az Egyesült Államokban. Kettőt Alabamában, további négyet pedig Oklahomában állítottak fel. Az automatákat kifejlesztő cég, az Ameican Rounds a Super C Mart és a Fresh Value üzletekben helyezte el őket.

„A lőszereladás jövője ebben van” – jelentette ki a vállalat. Az automaták kártyaszkenneléssel, arcfelismerő szoftverrel és mesterséges intelligencia technológiával vannak felszerelve a vásárlók életkorának ellenőrzése céljából. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

„Itt Pell Cityben sok vadász van, emiatt az üzletek tulajdonosai úgy gondolták, hogy örülnének egy olyan lehetőségnek, ha bármikor lőszert vásárolhatnának az eladótérben” – mondta Grant Majors, a vállalat vezérigazgatója.

A kapcsolódó videóhoz érkező kommentek közül sokan poénra vették a dolgot, mondván „mi baj történhetne”, megint mások pedig sajnálkoznak, hogy feléjük nincs ilyen lehetőség. Ellenben olyanok is voltak, akik kiakadtak a hír hallatán:

„Más országokban az emberek biztos azt mondják, hogy WTF???, amikor ezt meglátják. LOL. Üdvözöljük Amerikában” – idézte az egyik hozzászólót a Cybernews.