Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Újabb járatkésés: ezúttal a debreceni reptér érintett

A gépnek július 7-én este kellett volna elindulnia a debreceni reptérről, azonban sorban jöttek az információk a késésről.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Debrecenben is hoppon maradtak az utasok vasárnap este, a járatuk ugyanis nem indult el Burgaszba. Mindez egy olvasói levélből derült ki, amit az Indexhez juttattak el. Mint írják, a gépnek július 7-én 19:25-kor kellett volna elindulnia a debreceni reptérről, azonban sorban jöttek az információk a késésről, majd hétfőn, hajnali fél 2-kor bejelentették, hogy törlik a járatot, amelyen 148-an utaztak volna.

Az utazási iroda képviselője próbált szállás találni, ami hosszas huzavona után sokaknak sikerült is. A debreceni reptér akkor azt a tájékoztatást adta, hogy az említett járat műszaki hiba miatt lett törölve, annak pótlására hétfőn este kerülhet sor. A reptér honlapja alapján a Bul Air bolgár légitársaság járatáról van szó. Soron kívül Most fotóval üzent Magyar Péter Orbán Balázsnak

Majd egy Bulgáriában tartózkodó olvasó azt írta a lapnak, hogy az ottani reptéren több mint 150 magyar várakozik a gépre, hogy hazavigye őket Debrecenbe. Kilenc óra várakozás után pedig törölték a járatot hétfő hajnalban, és az ott tartózkodó utasokat különböző hotelekbe vitték. Az Infostart megjegyzi: feltehetően ők már Magyarországra érkeztek.

Ugyanis a debreceni repülőtér honlapja szerint a Bul Air FB5783-as járata július 9-én hajnali kettő óra után landolt. Mint ismert, az utóbbi időszakban számos járatkéséssel és -törléssel kellett szembesülniük a légi közlekedés utasainak Európa-szerte, így Budapesten is. Például a Tailwind légitársaság egyik járata 40 órás késéssel indult útnak a magyar fővárosból Antalyába.

Míg a Wizz Air Budapest-Lárnaka járata a rossz időjárás miatt csak hat órás késéssel tudott elindulni, az ügyben a légitársaság is reagált. Továbbá a Rómából Budapestre tartó Wizz Air járat 19 órás késéssel érkezett meg, a légitársaság azonban nem fizet kártérítést az utasoknak. A Wizz Air közleményében fejtették ki, mi ennek az oka.