Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

40 órás késéssel indult útnak egy gép Budapestről Antalyába

A Tailwind légitársaság járatának eredetileg pénteken délután kellett volna elindulnia, de csak végül vasárnap reggel szállt fel.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Közel-Kelet
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

40 órás késéssel, vasárnap reggel 7 óra 10 perckor szállt fel egy főként nyaralókat szállító gép Budapestről Antalyába. A Tailwind légitársaság járatának eredetileg pénteken délután 16:40-kor kellett volna elindulnia, ám egy utas szerint a gép meghibásodott. A jobb hajtóművet a Lufthansa Technics kezdte szerelni, de este tízig sem sikerült megjavítani a gépet.

Az utas az Utazómajomnak elmondta: a sikertelen próbálkozás után visszakapták a csomagjaikat, majd hazaküldték őket azzal, hogy másnap reggel 9-re kell újra kiérniük a 11:40-kor induló géphez. Azonban hiába csekkoltak be, a gép másnap sem szállt fel. A beszámoló szerint rendőr próbálta nyugtatgatni az egyre hangosabb utasokat. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Szombaton este 18-kor kisbusz érkezett a nyaralásra várókért, de nem a tengerpartra, hanem egy üllői úti hotelbe szállították őket. A portál szerint az utasok közül volt, aki feladta a reményt, hogy idén a török tengerparton nyaral és hazament, mások viszont úgy voltak vele, hogy öt nap nyaralás is jobb, mint a semmi.

A gép végül 60 utassal szállt fel vasárnap reggel – derül ki a cikkből. Az utóbbi időszakban különösen sok volt a késés és a járattörlés az európai légi közlekedésben: a Wizz Air Budapest-Lárnaka járata például csak hat órás késéssel tudott elindulni, míg a Rómából Budapestre tartó Wizz Air járat 19 órás késéssel ért célba, kártérítésben viszont nem reménykedhetnek az utasok.

Nemrégiben a Budapest Airport is megszólalt az éles kritikák és panaszok után: a cég Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese felhívta a figyelmet, hogy az egész európai légteret érintik a késések, nemcsak Budapestet. Vitályos Eszter kormányszóvivő pedig kiemelte, a helyzet tűrhetetlen, gyors és hatékony lépéseket vár a kormány.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Elgázolt egy kerékpárost, majd házfalnak ütközött egy autós Nagyatádon

Súlyos baleset történt Nagyatádon, ahol egy autós elgázolt egy kerékpárost, majd egy házfalnak csapódva állt meg.

78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Magyarországnak végre kell hajtania az EU Bíróságának ítéletét, és 45 napon belül ki kell fizetnie a menekültügyi pénzbírságot – áll a kormánynak címzett friss levélben.