Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Nem maradhat posztján az igazgató, aki K. Endrét tanárként alkalmazta

Bárányos József szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elutasították Bárányos József, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának vezetői pályázatát, amely által ősztől másnak az irányítása alatt kezdődik majd az új tanév. Igazgatói tisztsége 27 év után, augusztus 15-én szűnik meg. „Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – fogalmazott Bárányos a Facebookra feltöltött videójában.

Hozzátette: szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben. Még 2018-ban nehezményezte a tankerület az igazgatóval kapcsolatban, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson, holott már fény derült rá, hogy mit tett. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

Az ATV a 24.hu-ra hivatkozva felidézi azt is: az igazgató ellen akkor fegyelmi eljárás is indult, mely nem talált visszaélést. „Azért utasították el Bárányost, mert súlyos szakmai és etikai kifogások merültek fel” – közölte Török Szabolcs, a székesfehérvári tankerületi igazgató. Bárányos érdekében petíciót indítottak a szülők, a tanárok és volt diákok, ebben az igazgató érdemeit sorolják fel – jegyzik meg a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Balog Zoltán református püspök egyértelművé tette, Orbán Viktor miniszterelnöknek nem volt tudomása arról, hogy K. Endre kegyelmet kapott. De azt is megírtuk, hogy a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese júniusban interjút adott, amelynek során elmondta, végtelenül sajnálja a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk.