Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Vidnyánszky Attila szerint Szász Júlia nem írta le a teljes igazságot

A Nemzeti Színházban történt súlyos baleset után kialakult kártérítési vita újabb fordulatot vett.

...svg content...Fotó: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszél, mielőtt Kásler Miklóssal, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával, tiszteletbeli elnökével aláírja a két intézmény közötti tudományos, szakmai együttműködési megállapodást a Magyarságkutató Intézetben 2023. október 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Baleset

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzeti Színházban 2023 novemberében történt súlyos baleset következményei továbbra is beszédtémát szolgáltatnak. Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában részletezte a kártérítési tárgyalások jelenlegi állását és megosztotta véleményét a kialakult helyzetről is.

Az igazgató elmondása szerint Horváth Lajos Ottó színész ügyvédjével már folynak a tárgyalások. „Mi mondtunk egy összeget, arra még nem jött válasz,” nyilatkozta Vidnyánszky. A vita középpontjában az áll, hogy mennyire tekinthető felelősnek maga a színész a baleset bekövetkeztében. Vidnyánszky állítása szerint Horváth „nem oda ment ahova 33-szor” korábban ment az előadások során, hanem „egy másik irányba indult el, és leesett”. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Szász Júlia színésznő esetében más a helyzet. Az igazgató szerint vele azért nem tudnak megállapodni, mert „egyáltalán nem kommunikál a színházzal”. Vidnyánszky úgy véli, hogy Szászt külső erők befolyásolják, amelyek szerinte „el akarják söpörni a jelenlegi Nemzetit”.

A teljes igazság

„Azt kívánom, hogy Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia is találjon olyan színházat magának, ahol jobban vigyáznak rájuk, mint én,” mondta az interjúban Vidnyánszky, aki a színésznő által közölt információkat is hiányosnak találta.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az igazgató ugyanis nehezményezi, hogy Szász Júlia arról nem számolt be, hogy a neki felajánlott kártérítési összeget nem vette fel: „Szász Julia miért nem írja le a Facebook-on, hogy másfél millió forintot nem vesz fel?!” – tette fel a kérdést Vidnyánszky.

A vita tárgyát képező baleset 2023 novemberében történt a Rómeó és Júlia című előadás során, amikor mindkét színész súlyos sérüléseket szenvedett, miután leestek a díszletről. Az eset következtében Vidnyánszky Attila benyújtotta lemondását, amit később visszavont, azzal érvelve, hogy „a színház veszélyes üzem” és nem állapítható meg egyetlen személy felelőssége.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.