Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,190 $

Letartóztatták a Schumacher-család zsarolásával gyanúsított személyt

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Michael Schumacher családját érintő zsarolási ügyben.

...svg content...Fotó: A Ferrari Sajtóirodája által közreadott kép egy idézetről a Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok 50. születésnapja alkalmából rendezett Michael 50 nevű kiállítás megnyitóján a maranellói Ferrari Múzeumban 2019. január 3-án. Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották és a következő év elején kezdték el fokozatos felébresztését, rehabilitációs kezelése jelenlegi is folyik a svájci otthonában. MTI/EPA/Ferrari Sajtóirodája/Giorgio Benvenuti
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A német rendőrség letartóztatta a legendás Forma-1-es versenyző családját zsaroló bűnszövetkezet negyedik tagját. A Bild információi szerint a gyanúsított korábban a Schumacher család biztonsági szolgálatának alkalmazottja volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a zsarolók csoportjának egy olyan bűntársra volt szüksége, aki „betekintést nyerhetett a család magánéletébe”. A vádak szerint a volt biztonsági őr, aki Észak-Rajna-Vesztfáliából származik, digitalizálta a család személyes fényképeit, majd átadta azokat a korábban letartóztatott Yilmaz T. nevű portásnak és fiának. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A zsarolók 15 millió eurót követeltek a Schumacher családtól a fotókért cserébe. Feltételezhető, hogy a biztonsági őrnek a zsarolt összegből ígértek részesedést közreműködéséért.

A rendőrség szerint Yilmaz T. éjszakai klubokban dolgozott biztonsági őrként, és van egy háza a Bodeni-tó közelében. Őt és fiát június 19-én tartóztatták le egy szupermarket parkolójában, miközben Wuppertalból Konstanzba tartottak.

Az ügy további részleteiről egyelőre nem adott tájékoztatást a rendőrség, a Schumacher család pedig nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban.