Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,374 $

Rendőrök állítottak meg egy önvezető autót, amely a szembesávban haladt

A Phoenix-i rendőrség megállított egy önvezető Waymo járművet, amely a szemközti sávban közlekedett.

...svg content...Fotó: Waymo
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Az eset június 19-én történt, amikor egy rendőr észlelte, hogy a Waymo önvezető autója a forgalommal szemben halad. A vállalat szerint a jármű viselkedését a „következetlen” építési jelzőtáblák okozták, a rendőrségi felvételek alapján azonban az autó egy piros lámpán is áthaladt, mielőtt egy parkolóban megállt volna.

A rendőr elmondása szerint a jármű egy építési zónában haladt, amikor a szemközti sávba került, egy kíváncsi járókelőnek pedig azt is elárulta, hogy amikor megpróbálta megállítani az autót, az először továbbhajtott a kereszteződésben. Soron kívül Történelmi rekord: 110 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát az MNB

A Waymo szóvivője több sajtóorgánumnak is megerősítette, hogy a jármű azért került a szemközti sávba, mert az „ellentmondásos építési jelzőtáblák” miatt nem tudott visszatérni a megfelelő sávba. Az eset után az autó egy parkolóba hajtott, ahol a rendőr felvette a kapcsolatot a Waymo támogató csapatával.

Az arizonai törvények lehetővé teszik a robotaxik megbüntetését közlekedési szabálysértés esetén, ám a bírságot a járművet üzemeltető vállalatnak kell kiszabni. Egy Phoenix-i rendőrségi szóvivő szerint azonban ez a gyakorlatban „nem kivitelezhető”.

Bár a Waymo azt állítja, hogy járműveik három és félszer nagyobb valószínűséggel kerülik el a baleseteket, mint az emberi sofőrök, a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) jelenleg is vizsgál közel két tucat, a vállalat járműveivel kapcsolatos incidenst.

Az utóbbi időben több alkalommal is felvételek készültek arról, ahogy a Waymo autói veszélyeztetik a közlekedés más résztvevőit, illetve akadályozzák a mentőszolgálatok munkáját.

Az M1 megerősítette, be fognak számolni Magyar Péter közmédiás demonstrációjáról

Ezzel együtt továbbra is várják az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is.