Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Újabb párt jelezte csatlakozási szándékát Orbán Viktorék európai pártcsaládjához

A Dán Néppárt is jelezte csatlakozási szándékét a Patrióták Európáért nevű EP-csoporthoz.

...svg content...Fotó: Anders Vistisen, a dán Néppárt listavezetője az európai parlamenti választásokon Morten Messersmidt (k, jobbra) pártelnök mellett nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt eredményváróján Ejstrupholmban a szavazás estéjén, 2024. június 9-én. MTI/EPA/Ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A Dán Néppárt (DK) stratégiai irányváltást jelentett be az Európai Parlamentben, ugyanis Anders Vistisen, a párt végrehajtó bizottságának tagja és egyben egyetlen európai parlamenti képviselője szombaton közölte, hogy a Patrióták Európáért csoporton belül folytatják az európai politizálást.

A DK eddig az Identitás és Demokrácia (ID) frakció tagjaként működött, most azonban új utakat keres. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Vistisen optimizmusát fejezte ki a változással kapcsolatban: „Örömmel tekintünk az elé, hogy együtt dolgozhatunk régi szövetségeseinkkel az ID-ből, valamint új barátainkkal Spanyolországból, Csehországból és Magyarországról. Biztosak vagyunk abban, hogy a Patrióták Európáért lesz a harmadik legnagyobb pártcsoport az EP-ben, és egyértelmű jelzést tudunk adni a föderalistáknak”, írta Vistisen.

A Patrióták Európáért csoport létrehozását múlt vasárnap jelentette be Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO vezetői.

Az új formáció azonban gyorsan vonzza a hasonló gondolkodású pártokat Európa-szerte. Korábban Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője is bejelentette pártja csatlakozási szándékát, de így tett a portugál Chega és a spanyol Vox is, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig jelezte, hogy fontolóra veszik a csatlakozást.

Az új pártcsoport megalakulása jelentős átrendeződést hozhat az Európai Parlament erőviszonyaiban, különösen ha valóban sikerül a harmadik legnagyobb frakcióvá válniuk.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.