Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,48 Ft
Euró
402,05 Ft
Font
479,15 Ft
Bitcoin
62,942 $

Lehet, hogy mégis működőképes a svéd járványkezelés?

Kiderült, hogy a pandémia kezdete óta most a legalacsonyabb a koronavírus-fertőzések aránya Svédországban, ahol egy teljesen más modellt követnek.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Kiderült, hogy a világjárvány kezdete óta a legalacsonyabb a koronavírus-fertőzések aránya Svédországban, ahol egy teljesen más modellt követnek.

A fertőzések száma továbbra is alacsony Svédországban, annak ellenére, hogy az ország semmilyen lezárást nem alkalmazott a koronavírus kitörése óta. Jelenleg pedig a legalacsonyabb számot produkálják a pozitív koronavírus-fertőzések arányát tekintve. Soron kívül Puskás Peti is reagált: „Megöltetek ismét egy gyermeket, tönkretettetek egy családot”

A skandináv ország egészségügyi ügynöksége szerint az elmúlt héten elvégzett 120 000 COVID-19 teszt 1.2 % százaléka lett pozitív, ami valamivel több mint 1300 embert jelent. Ez pedig jóval azalatt az érték alatt van, mint amit néhány hét során tapasztaltak tavasszal. 19% volt az érték, mint arról a Reuters is beszámolt a Yahoo cikkében.

Egyre több az olyan hír, hogy Franciaországban és Spanyolországban is újra lezárások következhetnek, de más európai országok is hasonló döntésre juthatnak a nagyobb emelkedések miatt. Svédország azonban továbbra is tartja magát.

A svéd kormány a személyes felelősségvállalást, a társadalmi távolságtartást és a megfelelő higiénia fontosságát hangsúlyozta, miközben egy teljesen más modellt követnek, és a maszkokat sem teszik az ajánlott intézkedések közé, hiszen szerintük azok továbbra sem elég hatékonyak a tömegben.

Sok kritikát kapott emiatt Svédország, többek között a tengerentúlról is, mivel a halálesetek növekedést mutattak tavasszal. 5800 halálesetet regisztráltak, ami sokkal magasabb volt, mint a szomszédos országokban, de egyúttal alacsonyabb is, mint például az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Olaszországban.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az ország több mint 85 000 regisztrált esetnél tart a kitörés óta, addig a halálesetek, a kórházi felvételek és az új esetek alacsony szintre csökkentek. Ennek az egyik oka az lehet, hogy Svédországban valószínűleg magasabb a lakosságon belül mutatott immunitás, mint más országokban.

A svédek következetes és fenntartható stratégiaként beszéltek a modelljükről, miközben a terjedés kockázata alacsonyabbnak tűnik, mint más országokban. Ezzel nem mindenki ért egyet, ugyanakkor a számok még mindig őket igazolják.

Nem mindennapi felvételek készültek zsákmányukat felfaló cápákról

Hiába voltak óriási tüskéik és tapadtak erőteljesen a tengerfenékhez, a cápák akkor is elbántak velük.