Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,283 $

Megdöbbent a német külügy, miután Szijjártóék lemondták a találkozót

Eredetileg úgy volt, hogy Szijjártó Péter hétfőn találkozik Budapesten német kollégájával, ám a magyar fél ezt tegnap lemondta.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint elmarad Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőre tervezett budapesti útja, a Szijjártó Péterrel való találkozót Magyarország mondta le pénteken. A Külügyminisztérium szombati közlése szerint ennek hátterében technikai, és nem politikai ok áll.

A tárca tájékoztatása alapján a miniszter naptárjában bekövetkezett, előre nem látott változás miatt kérték, hogy a látogatásra egy később, remélhetőleg közeli időpontban kerüljön sor. „Az ok tisztán technikai és nem politikai jellegű” – hangsúlyozták újfent. Soron kívül Donald Trump Izrael helyében lecsapna Irán nukleáris létesítményeire

A német külügyminisztérium pénteken közölte, hogy „megdöbbentette” őket a lemondás híre, s Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozója után fontos lenne egy „komoly és őszinte” személyes megbeszélés – számolt be a Reuters.

Mint azt már megírtuk, nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor személyesen találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a magyar kormányfő Savkat Mirzijojev üzbég elnökkel is megbeszélést folytatott.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.