Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,283 $

Nemzeti Színházban történt baleset: Szász Júlia is reagált Vidnyánszky Attila állításaira

Részletesen kifejtette, mennyi pénzt kapott a baleset óta, kártérítést viszont azóta sem.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a Nemzeti Színházban tavaly novemberben baleset történt: a Rómeó és Júlia című előadás közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek három métert zuhantak és komoly sérüléseket szenvedtek. A történtek után műtétre is szükség volt, a művészek felépülése jelenleg is tart, kérdéses, mikor térhetnek vissza a színpadra. Az eset után belső vizsgálat indult, amely nem állapított meg egyéni felelősséget. De a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

Udvaros Dorottya, a színház korábbi tagja egy nemrég adott interjúban kritizálta a vizsgálat eredményét, „látszateseménynek” nevezve azt. A színésznő szerint a rendező és az igazgató felelőssége megkérdőjelezhetetlen, ráadásul állítása szerint korábban többször jelezték már aggályaikat a díszletekkel kapcsolatban. Majd hozzátette: a színház nem hajlandó elismerni, hogy munkahelyi baleset történt, amíg pedig ez nem történik meg, addig a biztosító sem fizet a sérült színészeknek. Soron kívül Donald Trump Izrael helyében lecsapna Irán nukleáris létesítményeire

Az igazgató cáfolta Udvaros állításait, és hangsúlyozta, hogy nem tagadják az üzemi baleset tényét, ám nem ismerik el a színház kizárólagos felelősségét. „Ha ilyen esetben kizárólagosságot állapítunk meg, precedens értékű lesz. Itt a színész is hibázott” – fogalmazott. A baleset anyagi következményeivel kapcsolatban is eltérő álláspontok fogalmazódtak meg, ennek kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben. Nemrégiben pedig a baleset egyik érintettje, Szász Júlia is megszólalt.

Ő több ponton is cáfolta Vidnyánszky Attila állításait – szúrta ki a Telex. „A Nemzeti Színházban történt baleset egyik áldozataként ezen a ponton fontosnak érzem, hogy megszólaljak” – írta a művésznő a Facebookon. „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk” – mondta korábban Vidnyánszky, aki szerint november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó.

Mégpedig a táppénzen felül, különböző jogcímeken. Ám Szász Júlia szerint ez nem igaz, bejegyzésében pedig részletesen levezeti, hogy mennyi pénzt kapott a baleset óta, kártérítést viszont nem. A művésznő szerint a színházigazgató egy korábbi interjúban mondta azt, hogy a „színésznek meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni”, nem pedig Udvaros Dorottya adta a szájába, ahogy a színházigazgató azt állította.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.