Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,801 $

Hollandok is csatlakoznak az Orbán Viktorék által létrehozott európai pártcsaládhoz

A Patrióták Európáért pártszövetség szempontjából meglehetősen jól alakult a pénteki nap.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Geert Wilderst, a holland képviselőház tagját, a Szabadságpárt elnökét a Karmelita kolostorban 2024. április 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A holland Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders pénteken közösségi média oldalán jelentette be pártja csatlakozását a kialakulóban lévő Patrióták Európáért elnevezésű európai pártszövetséghez.

A novemberi holland választások győztese így fogalmazott: „A PVV-ben hazafiak vagyunk, szeretjük erős és szuverén nemzetünket. Ellenállunk az illegális migrációnak. Megvédjük a békét és a szabadságot és támogatjuk Ukrajnát. Megvédjük zsidó-keresztény örökségünket valamint a családjainkat is. Egyesíteni szeretnénk erőinket az Európai Parlamentben, ezért büszkén csatlakozunk a Patrióták Európáért pártszövetséghez.” Soron kívül Félmilliárdnál is drágábban hirdetik Torgyán József egykori villáját

A Szabadságpárt a júniusi európai parlamenti választásokon hét mandátumot szerzett, amivel jelentős erőt képvisel majd a formálódó szövetségben.

A Patrióták Európáért pártcsalád létrehozását múlt vasárnap jelentette be Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint Andrej Babis, a cseh ANO vezetője. Az új szövetséghez azóta több európai jobboldali párt is jelezte csatlakozási szándékát, köztük a portugál Chega és a spanyol Vox, míg az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini a csatlakozás lehetőségének mérlegelését erősítette meg.

Az Európai Parlamentben történő frakcióalapításhoz hét különböző országból kell érkezniük a képviselőknek. A holland párt csatlakozásával már hat ország képviselteti magát a szövetségben, így már csak egy hetedik tagországra van szükség a hivatalos frakció létrehozásához. A minimális létszámra vonatkozó követelményt, mely szerint legalább 23 képviselővel kell rendelkezniük, a szövetség már korábban teljesítette.

Az új pártcsalád megalakulása jelentősen átrajzolhatja az Európai Parlament erőviszonyait, és új irányt szabhat az európai politikának a következő időszakban.

Egyre több a spekuláció Harry herceg és Meghan Markle esetleges válása kapcsán

Meg nem erősített források szerint feszültség tapasztalható Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatában.