Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,045 $

Kijött a Forbes listája: Szoboszlai Dominik lett a legértékesebb magyar sportoló

A Forbes magazin friss felmérése szerint a Liverpool FC középpályása, Szoboszlai Dominik jelenleg Magyarország legértékesebb sportolója.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia-Magyarország mérkőzés előtti pályabejáráson a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Forbes magazin három év után újra elkészítette rangsorát Magyarország legértékesebb sportolóiról. A lista célja, hogy bemutassa azokat az aktív magyar sportolókat, akik 2021 szeptembere óta jelentős nemzetközi eredményeket értek el, és képesek olyan személyes márkát építeni, amely extra bevételeket generál számukra.

A gazdasági szaklap hangsúlyozza, hogy a rangsor nem a sportolók jövedelmét tükrözi, hanem inkább az üzleti potenciáljukat és márkaértéküket. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

A listán feltűnő a labdarúgók dominanciája: a top 25 helyezett közül tízen ezt a sportágat képviselik, mindez azonban összhangban van azzal a ténnyel, hogy továbbra is a futball a legnagyobb tömegeket vonzó sportág, valamint azzal, hogy a magyar válogatott kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban.

Szoboszlai Dominik, aki korábban Hosszú Katinkával osztozott az első helyen, most egyedül áll a lista élén. A rangsorban jelentős előrelépést tett Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, aki a második helyet foglalja el. A Forbes kiemeli Szilágyi tudatos és professzionális márkaépítését, amely példaértékű lehet más sportolók számára is.

Érdekes fordulat, hogy Milák Kristóf olimpiai bajnok és világcsúcstartó úszó, aki 2021-ben még a harmadik helyen állt, most a hatodik pozícióba csúszott vissza. A szaklap szerint ez főként a szponzori kapcsolatok terén mutatkozó gyengébb teljesítménynek tudható be.

A lista összeállításánál figyelembe vették a sportolók eredményeit, pénztermelési képességét és márkaépítési stratégiáját. Feltűnő, hogy idén először nem szerepel kajak-kenus és női kézilabdázó a rangsorban, valamint a teljes listán mindössze négy nő található, közülük is csak egy került be a top 10-be.

A Forbes által összeállított top 10-es lista a következőképpen alakul:

  • Szoboszlai Dominik (labdarúgás)
  • Szilágyi Áron (vívás)
  • Gulácsi Péter (labdarúgás)
  • Hosszú Katinka (úszás)
  • Schäfer András (labdarúgás)
  • Milák Kristóf (úszás)
  • Sallai Roland (labdarúgás)
  • Szalai Attila (labdarúgás)
  • Orbán Willi (labdarúgás)
  • Valter Attila (kerékpár)

Az USA és Izrael még mindig egyeztet Irán megtámadásáról

Továbbra sem állapodott meg egymással az USA és Izrael Irán megtámadásáról, aminek kapcsán Joe Biden amerikai elnök is megszólalt.