Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
56,850 $

Karácsony rengeteg traffipaxot ígért Budapesten, csak egy működik közülük

Mindössze egyetlen darab működik azon traffipaxok közül Budapesten, amikre még Karácsony Gergely tett ígéretet.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy éve történt a halálos baleset az Árpád hídon, aminek egy ártatlan fiatal kerékpáros az áldozata. Óriási felháborodást váltott az ügy, látván, hogy kik és hogyan okozták a halálos baleset a budapesti hídon. Kiderült, már szabadlábon van a fő gyanúsított, akit továbbra sem ítéltek el a gázolásban.

Vitézy Dávid a szomorú évfordulón hozta fel Karácsony Gergely ígéretét, aki 45 traffipaxokot ígért Budapesten, de ebből semmi sem valósult meg. Akkor a főpolgármester azt mondta, már megvannak a helyek, ahol 45 sebességmérővel figyelik majd az autókat. Soron kívül Ikerek születtek egy mentőben Szeged közelében

Az RTL közben megtudta, körülbelül kéttucatnyi kameráról van szó, amik közül eddig csak egy működik élesben. „Tudjuk, melyek azok a pontok, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt és létezik az az optikai hálózati rendszer, tehát az infrastruktúra, hogy ezeket a kamerákat gyorsan be lehessen üzemelni” – mondta akkor Karácsony.

Karácsony és az ígéret

Vitézy elárulta, Budapest II. kerülete saját maga intézte mindezt, eddig 7 kamerát vásároltak 60 millió forintból. „A rendőrséggel együtt próbaméréseket végeztek, hogy lássák, hol mennek rendszeresen gyorsabban az autósok a megengedettnél.” Volt, ahol 156 és 160 km/órával száguldoztak, majd a kamerák kihelyezését követően egészen minimálisra csökkentek a gyorshajtások.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Budapest III. kerületében, Óbudán is elindul ezen a nyáron két helyszínen az állandó sebességmérés. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes pedig az RTL-nek azt mondta, nem 45 kameráról van szó, hanem a kamerák 45 sávot fognak figyelni Budapesten. Ugyanakkor jelenleg mindössze egy kamera működik, a Váci úton, melynek kapcsán a főpolgármester helyettese úgy reagált, az ORFK tesztelése után lehet mérni hivatalosan az autók sebességét.

A rendőrség reagált is erre, és tisztázta: „A beruházó Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága a mai napon küldte el a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló tájékoztató levelét a rendőrségre.”

Bloomberg: egyre több szövetségese fordít hátat Bidennek

A Joe Biden amerikai elnök teljesítménye körüli aggodalmak komoly kihívások elé állítják az Egyesült Államok külpolitikai kapcsolatait és a demokraták választási kilátásait.

Ikerek születtek egy mentőben Szeged közelében

Alig néhány perc alatt jöttek világra az ikrek Szeged közelében egy mentőautóban, ami csak kevesen mondhatnak el magukról.

Kutatás: idősen is megéri életmódot váltani, mert akár 100 évig is élhet

Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy ha valaki idős korában változtatja meg életmódját, azzal is jelentősen hozzájárulhat a hosszabb élethez, sőt, akár a százéves kort is megérheti.