Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,448 $

Jöhet az Apple Intelligence+, de fizetni kell majd érte

Az Apple új mesterséges intelligencia szolgáltatása ingyenes és fizetős funkciókat is tartalmazhat a jövőben.

...svg content...Fotó: Apple
Smart

Kiss László

Szerkesztő

Az Apple Intelligence nevű AI rendszer várhatóan idén ősszel jelenik meg az iPhone-okon, iPadeken és Mac számítógépeken. A Bloomberg értesülései szerint azonban a vállalat már most azon dolgozik, hogy bizonyos funkciókat csak havi előfizetés ellenében tegyen elérhetővé.

Marc Gurman, a Bloomberg újságírója szerint bár az Apple Intelligence alapfunkciói ingyenesek maradnak, a cég fontolgatja egy „Apple Intelligence+” nevű változat bevezetését, ami havi díj ellenében további fejlett funkciókat kínálna, hasonlóan az iCloud jelenlegi előfizetéses modelljéhez. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Az Apple számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy készülékei tartósabbak és hosszabb ideig támogatottak, mint valaha. Még a több generációval korábbi eszközök is képesek futtatni a legújabb operációs rendszereket, mindez pedig számos problémát okoz a vállalatnak.

A nehezedő gazdasági körülmények és a ritkábban érkező jelentős dizájnváltások miatt a vállalatnak egyre nehezebb meggyőznie a fogyasztókat, hogy lecseréljék régebbi eszközeiket. Ezen okok miatt az Apple igyekszik diverzifikálni bevételi forrásait, többek között a szoftver-előfizetési modellek bevezetésével.

Ebbe az irányba mutat az Apple korábbi bejelentése is, miszerint részesedést kér majd az AI modell partnereinek előfizetési díjaiból is. A pletykák szerint ezek között szerepelhet az Anthropic és a Google is.

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.